Blatter se zalaže za ukidanje neodlučenih ishoda

PREDSJEDNIK Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter u intervjuu za njemačku agenciju SID predložio je kako bi svaka nogometna utakmica trebala dobiti pobjednika.

U slučaju da utakmica završi neodlučenim rezultatom, pobjednik bi se određivao izvođenjem 11-eraca.

"Svaka bi utakmica trebala imati pobjednika. Kada kartate s društvom, ili igrati bilo koju igru, uvijek postoje pobjednik i gubutnik. Morali bismo skupiti hrabrost i uvesti takvu praksu i u nogomet. Ova igra u sebi nosi snažne emocije, mora biti dramatična, a za nekoga mora završiti tragično. Najbolji način za dobijanje pobjednika su 11-erci, a ukoliko netko ima bolju ideju, spreman sam poslušati ga", izjavio je Blatter.

Predsjednik FIFA-e u istom je intervjuu odbio uvođenje video snimaka ili bilo kakvog drugog oblika tehnološke pomoći sucima prilikom donošenja spornih odluka.

"Dok god sam ja živ, suci neće imati na raspolaganju pomoć tehnologije. Morate se pomiriti s nepredvidivosti igre i greškama sudaca. Ne želim da se televizijske kamere odlučuju o tome je li bilo zaleđe ili je li se prekršaj dogodio unutar ili izvan kaznenog prostora", dodao je Blatter.

Na kraju intervjua Blatter je nagovijestio mogućnost da se 2007. godine kandidira i za svoj treći mandat za mjesto čelnog čovjeka FIFA-e iako se nada da će imati snažnu konkurenciju u legendarnim igračima, Nijemcu Franzu Beckenbaueru i Francuzu Michelu Platiniju.

"Obojica dolaze iz nogometnih krugova i sigurno bi imali štošta za reći o ovoj igri", zaključio je Blatter.

Pročitajte više