LIGE PETICE

Boban: Ibrahimović me nazvao na Badnjak. To je pokrenulo revoluciju

Foto: EPA-EFE

MILAN igra odličnu sezonu. Nakon velikih pretumbacija u klubu, Rossoneri se drže pri vrhu Serie A, a nakon dugo vremena imaju šansu odmjeriti snage s najboljim klubovima svijeta u Ligi prvaka.

Trenutačni UEFA-in šef nogometa i bivši čelnik Milana dao je intervju za Sportsweek La Gazzette dello Sport. U njemu je opisao kako je izgledao kontakt između njega i Zlatana Ibrahimovića. "Bio je Badnjak 2019. godine u pola 11 navečer. I zove me, ne biste vjerovali, Zlatan. Na mobitelu koji je zvonio piše mi - Ibrahimović. Javi se on i kaže: Čestitam, ti i Milan upravo ste potpisali Zlatana Ibrahimovića", rekao je Boban.

Kazao je i kako nitko nije mogao imati toliki utjecaj na momčad: "Pomalo je apsurdno za klub koji je osvojio sve što se može osvojiti to da je povratak 38-godišnjaka ključan. Da smo doveli Haalanda ili Mbappéa, ništa se ne bi promijenilo. Niti jedan igrač na svijetu nije toliko mogao utjecati na mentalitet momčadi kao Ibrahimović."

"S njim se sve promijenilo. Je li opravdao plaću? Bez imalo sumnje. Na terenu i izvan njega njegova je prisutnost bitna. Naravno, znam koliko pati zbog toga što ne može igrati, ali on ostaje temelj za znanje koje donosi i zato što tjera mlade ljude oko sebe da rastu", zaključio je legendarni kapetan hrvatske reprezentacije.

Pričao je i o pravnom sukobu s vlasnicima Milana, o kojem smo detaljno pisali OVDJE.

Pročitajte više