EUROBASKET

Bogdanović: Nedopustivo je da nam njihov najbolji šuter zabije pet trica

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKI košarkaški su poraženi s 85:89 od Grčke na startu Eurobasketa. Momčad Damira Mulaomerovića je u prvom poluvremenu zaostajala za 19 koševa, ali je u završnici došla u priliku boriti se za pobjedu. Utakmicu je prokomentirao kapetan Bojan Bogdanović.

"Možemo biti zadovoljni kako napredujemo i u kojem smjeru idemo, ali ne možemo biti zadovoljni jer smo izgubili. Drugo poluvrijeme je nekakav putokaz, smjernica kako trebamo igrati, ali u prvom dijelu je bilo nedopustivo da oni imaju devet napadačkih skokova, a na to smo se pripremali, kao i to da nam njihov najbolji šuter zabije pet trica i dvadeset poena.

Ovo je bilo puno bolje nego protiv Poljske i Švicarske i nadam se da ćemo igrati sve bolje kako turnir bude odmicao. Pokazali smo da možemo, ali moramo početi pobjeđivati. Hvala na čestitkama za sina, već par dana čekam tu vijest, dobro je bilo da je uoči utakmice, ali ne bih puno o tome."

Bogdanović zabio 19 poena

Jaleen Smith bio je najbolji pojedinac Hrvatske s 23 poena (šut 8/13, trica 5/7), pet skokova i četiri asistencije. Bojan Bogdanović ubacio je 19 poena uz sedam skokova, a Krunoslav Simon 18 uz pet skokova. Dvoznamenkasti su bili i Ivica Zubac s 11 te Mario Hezonja s 10 poena.

 

Pročitajte više