Bogdanović: Odigrali smo muški, ali poraz je poraz

Foto: FIBA

HRVATSKI košarkaški jako dobro su igrali protiv europskih prvaka u 3. kolu Eurobasketa, ali Španjolci su na kraju slavili 79:73. Hrvatska je bila u igri do zadnjih trenutaka susreta, ali je ipak morala moćnoj Španjolskoj priznati poraz.

Bojan Bogdanović nije bio na utakmici u prvom poluvremenu, ali u nastavku je upravo on podigao momčad i susret završio s 15 koševa.

"Teško je nešto govoriti. Odigrali smo mušku, pravu utakmicu i to nam može biti satisfakcija. Ali, poraz je poraz. Odigrali smo puno bolje nego protiv Crne Gore i ovako moramo nastaviti. Mislim da je bilo jako puno dobrih stvari u ovoj utakmici i dobro smo se potukli sa Španjolcima. Braća Gasol su strašni, radili su nam puno problema, ali na kraju je praktički odlučivala jedna lopta", rekao je Bogdanović.

Dok njega nije išlo odličan je bio Kruno Simon, koji je zabio nekoliko jako važnih koševa, ukupno devet.

"Pokazali smo da imamo što reći na ovom prvenstvu. Odigrali smo stvarno dobro. Najteže je igrati utakmice koje znaš unaprijed da ćeš ih dobiti, kao prve tri. No, ovo je naša prava slika i mislim da je bilo jako dobro. Ne znam je li neka razlika ići s prvog ili drugog mjesta u Istanbul, ali imamo pet dana do osmine finala i dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo", rekao je Kruno.

Iako je Španjolska zadnjih sedam i pol minuta igrala u bonusu, Hrvatska to ipak nije dovoljno iskoristila, ali izbornik Aco Petrović je također zadovoljan.

"Iskreno, meni je ovo izgledalo fantastično za ono što slijedi. Ja sam uvijek govorio da nam je Cluj priprema za Istanbul. Imali smo dva otvorena šuta da prelomimo utakmicu, nije išlo, ali moramo to što prije zaboraviti. Ne znam s kime ćemo igrati, ali ova utakmica nam je poslužila da igramo u nekim sastavima u kojima dosad nismo i u kojima ćemo morati igrati kako će turnir odmicati", rekao je izbornik.

Pročitajte više