Bogdanović po starom, Šarić dobro iskoristio minute, Žižić startao protiv Gasola

Foto: EPA-EFE

TROJICA Hrvata imali su dobre partije u sinoćnjim utakmicama NBA lige.

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio je 16 poena, dodao pet skokova i ukrao tri lopte u 129:121 pobjedi Indiane Pacersa protiv Atlante Hawksa. Bogdanović nije najbolje šutirao, gađao je 3/10 iz igre, ali čak 10 puta je išao na slobodna bacanja u kojima je bio precizan 9 puta. Igra najbolju košarku ove sezone s prosjecima od 16,4 poena i 3,9 skokova.

Dario Šarić i dalje igra manje od Taja Gibsona u Minnesoti, miljenika trenera Toma Thibodeaua, ali jako dobro koristi minute koje dobije. U 19 minuta na parketu zabio je 12 poena, ulovio 2 skoka i podijelio 3 asistencije. Minnesota je deklasirala Chicago na gostovanju 119:94.

Ante Žižić dobio je rijetku priliku startati za Cleveland. Cavsi su igrali protiv Memphisa pa je Žižić gurnut u početnu petorku zbog sudara s Marcom Gasolom, u nedostatku pravih centara. Nije dobro gađao iz igre, samo 2/8, ali je dobro skakao. Završio je sa 6 poena i 11 skokova. Španjolac je odigrao vrhunski na drugoj strani postigavši 20 poena, čemu je dodao 9 skokova, 6 asistencija i 4 blokade, a Memphis je pobijedio 95:87.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više