Bonačić ostaje do kraja sezone i poručuje da nema "čarobni štapić"

LUKA BONAČIĆ novi je trener nogometaša Hajduka, potvrdio je predsjednik Uprave Branko Grgić nakon današnje sjednice Uprave na kojoj je razriješen dosadašnji trener Ivan Gudelj.

"Svi se nadamo da ćemo ovim potezom ostvariti plan, odnosno konsolidirati i stabilizirati momčad, čeka nas serija teških kvalifikacijskih utakmica, uključujući u Kup", kazao je Grgić.

Hajduk je s Bonačićem dogovorio uvjete do kraja sezone, "a nakon toga ćemo sjesti, jer mislim da je vrijeme da Hajduk nađe dugoročno rješenje za trenera, ali najvažnije nam je izvršiti trenutačni gorući zadatak, a to je ulazak u Ligu za prvaka", poručio je predsjednik Uprave Hajduka.

Luka Bonačić je, nakon dogovora s Upravom kluba, automobilom jutros krenuo iz Tirane gdje je bio trener tamošnjeg Dinama, prema Splitu gdje se očekuje kasno večeras.

U telefonskoj izjavi novinarima je rekao kako je prihvatio ponudu kluba, jer vjeruje da se "barem donekle može spasiti ova sezona".

"Sve drugo ostaje nam za vidjeti, a najvažnije je trenutačno raditi što bolje i iz ova četiri kola ostvariti što više", rekao je Bonačić.

Rekao je kako momčad Hajduka poznaje relativno dobro, koliko ih je mogao upoznati gledajući nekoliko pripremnih utakmica, tijekom tri mjeseca koliko je proveo u Splitu, ali, dodao je, "mislim da je potrebno tu atmosferu u klubu koja nije dobra promijeniti, jer nisu to tako loši dečki kako se govori".

"Ima tu još dobrih i kvalitetnih igrača osim Kranjčara, premda se često govori da samo on igra", poručio je.

Bonačić je kazao kako "nema čarobnog štapića, već se jednostavno trebao opustiti i otpustiti ručnu kočnicu", a o konkretnim potezima moći će govoriti i planirati ih nakon što prođe najmanje dva tjedna, jer "sve drugo bilo bi prepotentno".

O pomoćnicima će odlučiti nakon razgovora s predsjednikom Uprave.

O cijeni dolaska u Hajduk nije želio govoriti, ali je dodao kako sve ovisi o rezultatima.

"Ako nema rezultata, trener mora otići", zaključio je Bonačić, koji je trenersku klupu Hajduka napustio prije osam godina.

Smijenjeni trener Ivan Gudelj danas je izjavio kako je "trenerski život takav i čim dođeš na taj položaj moraš biti svjestan da jednog dana možeš i otići".

"Rezultata nije bilo i koliko mi je god teško kao treneru toliko mi je teško i kao zaljubljeniku u Hajduk", rekao je Gudelj, dodajući kako se s Hajdukom rastao korektno i da će mu i dalje ostati vjeran te da vjeruje da će mu krenuti bolje.

Sebi osobno ne zamjera niti predbacuje išta u odnosu prema poslu gdje je dao cijelog sebe, ali, dodao je, "morate imati i sreće u ovom poslu".

Index.hr/Hina

Pročitajte više