"Borba iz snova": Overeem protiv Lesnara 30. prosinca

ALISTAIR OVEREEM je potpisao ekskluzivni ugovor s UFC-om, a u prvom dvoboju će se sučeliti s bivšim prvakom i jednim od najpopularnijih boraca svijeta, Brockom Lesnarom.

Dvoboj je dogovoren za 30. prosinac i MGM Grand Arenu u Las Vegasu. Informaciju su potvrdile i službene stranice UFC-a, a kako se radi o glavnoj borbi večeri, ovaj će “meč iz snova” biti održan u pet rundi.

“Brock je veliko ime i vrlo opasan protivnik. Radi se o borbi iz snova. Brock je velik, vrlo atraktivan hrvač sa sjajnim rušenjima. Zanima me kako bih prošao s njim. Ukupno gledano, ja sam drugačiji borac: udarač, vrlo agilan i velik. Ovo će biti kao da se dva velika kamiona sudare”, izjavio je Overeem za The Times nakon što je potpisao standardni ugovor s UFC-om u uredu vlasnika američke promocije Lorenza Fertitte.

Ovim potpisom je završena nekoliko tjedana duga saga oko dolaska Nizozemca u UFC. Podsjećamo, Overeem je trenutačni prvak Dreama, Strikeforcea i K-1 promocije, a plasirao se i u polufinale Strikeforceovog Grand Prixa. Uslijedile su trzavice s vlasnicima Strikeforcea (isti oni koji imaju i UFC) oko datuma njegovog sljedećeg nastupa i The Reem je preko noći dobio otkaz unatoč tome što se radi o njihovom prvaku. Pokazalo se da je to samo bio način da se ponajboljeg borca današnjice privoli na ekskluzivan ugovor s UFC-om.

“Ponudili su mi da se odmah borim za pojas prvaka, no u tom bi slučaju trebao čekati zbog borbe Velasquez vs. Dos Santos koja je na rasporedu 12. prosinca. Vjerujem da će to biti odlična borba nakon koje će im trebati nešto vremena da zaliječe rane, odmore se. Lako je izračunati da bi se tada prvi put borio u svibnju. Ja sam borac i volim se boriti što češće. Kada su mi ponudili Brocka Lesnara, odmah sam pristao jer smatram da se radi o savršenom dvoboju. Fanovi bi voljeli vidjeti ovaj meč, ali bih ga i ja volio vidjeti. Uzbuđen sam i odmah sam rekao da”, izjavio je Nizozemac za MMAFighting.

Pobjednik dvoboja Lesnar vs. Overeem će, prema riječima Alistaira Overeema, biti sljedeći u redu za mjesto izazivača.

“Iskreno, osjećam se kao da je ovo najveći dan u mom životu, kao da sam okrenuo novu stranicu. UFC je stvarno velika stvar, upravo su potpisali ugovor s Fox televizijom, a dolaskom u ovu promociju se za mene otvaraju mnogi zanimljivi mečevi. Uzbuđen sam i sretan, moj tim je sretan, a i ljudi u UFC-u su sretni”, zaključio je Overeem.

Na kraju će od ovakvog raspelta ipak najviše profitirati fanovi koji su dugo vremena željeli vidjeti Overeema u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Dvoboj protiv bivšeg prvaka i UFC-ove ikone, Brocka Lesnara ne može biti zanimljiviji i bolji način za debi.

Pročitajte više