SuperSport HNL

Boško Šutalo se teško ozlijedio. Evo koliko neće igrati

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

DINAMO je jučer u 7. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Šibenik na Šubićevcu 2:1 golovima Ivanušeca i Petkovića iz penala i došao do šeste prvenstvene pobjede. No, Ante Čačić je na duže vrijeme ostao bez Boška Šutala koji je taman počeo ulaziti u formu i igrati odlično.

Dinamov novi igrač od četiri milijuna eura teško se ozlijedio u prvom poluvremenu te je s terena iznesen na nosilima. Šutalo je slomio fibulu i ligamente u zglobu desne noge, operiran je i čeka ga dug oporavak. Kod ovakvih ozljeda igrači pauziraju najmanje šest mjeseci pa će se Šutalo na teren vratiti najranije u završnici sezone. Nevjerojatan pehist je Šutalo. U Dinamo je stigao ozlijeđen, oporavio se i postao jedan od glavnih igrača da bi se jučer opet ozlijedio.

Velik je to udarac za Dinamo koji već drugu sezonu muku muči s ozljedama glavnih igrača, a osobito stopera. Prošle sezone nije bilo Perića, Theophile-Catherine je također često imao problema kao i Rasmus Lauritsen. Ove je ozlijeđen i drugi Šutalo, Josip, a i Perić je imao nekih sitnijih problema u zadnje vrijeme, ali se oporavio.

Dilaver dobio neočekivano veliku ulogu

Tako će u prvi plan ponovno ući Emir Dilaver koji će, zbog velikog broja utakmica, imati puno veću minutažu nego što se to očekivalo. Dilaver je uskočio u ključnoj utakmici sezone protiv Bodoa i odigrao je bez najmanje greške, a solidan je bio i u Šibeniku nakon što je zamijenio ozlijeđenog Boška Šutala.

Dilaver je dobri duh svlačionice, jako je važan za atmosferu, a Čačić jako cijeni činjenicu da je sjedio na klupi, trenirao i nije se bunio. Sad kad ga treba, Dilaver je spreman kao da je standardni prvotimac. Ozljeda Šutala dosta će poremetiti ravnotežu u Dinamovoj ekipi, ali Čačić ima dovoljno stopera na raspolaganju da istrpi njegov izostanak.

Pročitajte više