FUTSAL

Brazilci okončali španjolsku dominaciju u futsalu koja je trajala 13 godina

Screenshot: Twitter

REPREZENTACIJA Španjolske u futsalu bila je u jednoj od najvećih serija bez poraza na domaćem terenu u povijesti futsala. Nakon punih 13 godina i 97 uzastopnih utakmica na kojima su pobjeđivali upisali su i prvi poraz.

Sedmerostruki prvak Europe i aktualni viceprvak u prijateljskoj utakmici poražen je od reprezentacije Brazila s 1:3. U pravom futsalskom spektaklu Španjolcima je očitana lekcija nakon jako dugo vremena. Peterostruki prvak svijeta je pred gotovo 9.000 ljudi u Madridu odigrao skoro savršenu utakmicu.

Samo tri i pol minute trebalo je Brazilu da povede. Gadeia je volejom nakon kornera načeo Furiju. U 17. minuti, njegov suigrač iz španjolskog i europskog klupskog prvaka Inter Movistara Daniel je na drugoj stativi okrunio akciju Brazila za povećanje vodstva na 2:0.

Već u sljedećem napadu sijevnula je brazilska kontra i bilo je 3:0. Daniel je pretrčao gotovo cijeli teren, a kapetan Pito majstorskim lobom matirao Juanha koji je na vratima Španjolske naslijedio mitskog Paca Sedana. Jedan od junaka bio je i brazilski čuvar mreže Guita koji je imao nevjerojatnih 26 obrana u prvih 20 minuta.

U drugom poluvremenu su Brazilci čuvali rezultat i sve što je Španjolska uspjela je bio počasni pogodak u 27. minuti, čiji je strijelac bio Bebe.

Priliku za revanš Španjolci će imati na Svjetskom prvenstvu u futsalu koje će se iduće godine održati u Latviji. Izraziti favoriti za finale su upravo ove dvije reprezentacije.

Pročitajte više