Bruno Fernandes u iznenađujućem transferu napušta Manchester United?

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED navodno je Barceloni ponudio svog kapetana Brunu Fernandesa kao dio paketa u kojem bi na Old Trafford doveo Frenkieja de Jonga. Pišu to pojedini španjolski i engleski mediji navodeći da bi na pomolu mogao biti veliki posao između dva kluba.

De Jong igra u Barceloni od 2019. godine, odnosno 75 milijuna eura vrijednog transfera iz Ajaxa. Za katalonski klub 26-godišnji nizozemski veznjak odigrao je 213 utakmica, zabio 17 i asistirao za 21 gol suigračima. U dresu Barce stigao je do tri trofeja, među kojima je i naslov za najbolju španjolsku momčad u prošloj sezoni.

United već dugo želi De Jonga

Tri godine stariji Portugalac dio je Unitedove ekipe od 2020. Engleski velikan doveo ga je iz Sportinga u transferu vrijednom 65 milijuna eura, a kao i De Jong, prema Transfermarktu on danas vrijedi 70 milijuna. Iza Fernandesa su 230 utakmica za mančesterski tim. U njima je ostvario učinak od 79 golova i 64 asistencije. Prošle sezone osvojio je EFL kup, što mu je i jedini trofej s Unitedom.

United je, prema medijskim napisima, Barceloni ponudio Fernandesa i 20 milijuna eura. Navodno Fernandes nema ništa protiv te ideje, a znano je i da je De Jong već neko vrijeme Unitedova velika želja. Aktualni trener momčadi Erik ten Hag vodio ga je u Ajaxu.

Pročitajte više