Bruno Marić: U Splitu ću biti najbolji igrač na terenu

Foto: Pixsell / D. Špehar  

BRUNO MARIĆ vraća se u Split prvi put nakon što je 9. listopada napadnut u restoranu u Stobreču. Službeno najbolji hrvatski sudac tvrdi da nije iznenađen zato što je delegiran za važnu utakmicu na Parku mladeži između Splita i Rijeke, nakon što su Riječani ostali bez dva boda u napetom derbiju s Dinamom. Split je započeo svoj bijeg s dna ljestvice neočekivanim pobjedama i mogao bi zaprijetiti šampionskim ambicijama Rijeke koja je ipak osigurala prvo mjesto na kraju godine. Marić će imati vrlo težak zadatak nakon što se, zbog niza sudačkih pogrešaka, Rijeka pobunila protiv sudaca i traži promjene u sudačkoj organizaciji.

Marića smo najprije upitali kako će doći do Splita i je li mu određena policijska zaštita.

"Ovo je delikatna odluka, s obzirom na okolnosti. Ne znam hoću li dobiti pratnju, ali sudit ću sigurno. U Splitu ću u nedjelju biti najbolji igrač na terenu, ne bojim se."

Gdje ćete odsjesti?

"Odsjest ću u nekom od splitskih hotela."

Vaš dolazak u Split je sigurnosni problem. Kako tumačite taj potez sudačke organizacije?

"Činjenica da sam delegiran u ovakvim okolnostima pokazuje povjerenje u moj rad. Znaju da mogu odoljeti izazovu ovog trenutka u sudačkoj organizaciji koji nije bajan, moramo priznati. Utakmica u Splitu za mene je privilegija i odgovornost. Dolazim u Split sa sportskim namjerama i sportskim zadatkom", rekao nam je Marić. 

Splitska policija: Uvijek štitimo suce

Za Index su u splitskoj policiji kazali da suci imaju osiguranje na svakoj visokorizičnoj utakmici.

"Kod svake utakmice visokog rizika imamo posebne mjere osiguranja sudaca. Bruno Marić u Splitu će imati policijsku pratnju. Tako je u svakom susretu, a detalje i troškove za sada nemamo."

Pročitajte više