"Budi lojalni ratnik Mandžo, a ne kmečavi izdajnik Bonucci": Viralni video juventina

Screenshot: Twitter

LEONARDO BONUCCI (36) je nakon ukupno deset godina u dvije gaže te 502 utakmice za Juventus, s kojim je osvojio devet talijanskih naslova i četiri kupa, morao otići iz kluba čija je legenda. Potjeran je iako je htio ostati i iako je bio spreman na degradaciju do statusa zadnje rezerve samo kako bi karijeru okončao u omiljenom klubu. To je, kao i ogorčenost ključnim ljudima kluba, novi stoper Union Berlina otkrio u intervjuu za Mediaset koji je postao top tema u Italiji.

"Nezamislivo me ponizio klub za koji sam odigrao više od 500 utakmica"

"Čitam i slušam nevjerojatne laži koje se iz Juventusa šire o meni, u čemu prednjači trener Allegri. Nije istina da mi je u listopadu prošle i u veljači ove godine rečeno da klub želi da odem na kraju sezone. To mi je priopćeno tek 13. srpnja, kada su mi u kuću došli direktori Giuntoli i Manna te me obavijestili da više nisam član momčadi. Objasnili su mi da moja prisutnost u ekipi potkopava njen rast. Tako me je nezamislivo ponizio klub za koji sam odigrao više od 500 utakmica. I to su mi napravili dva mjeseca nakon što sam vodstvu kluba rekao kako sam spreman ostati kao peti ili šesti izbor na stoperu, kako bih pomagao mladim igračima.

Želim zahvaliti brojnim nogometašima koji su me nazvali i izrazili mi podršku i suosjećanje zbog ogromnog nepoštovanja Juventusa prema meni. Pirlo, Buffon, Chiellini i novi izbornik Spalletti samo su neki od njih. Kad smo kod izbornika, moja želja i plan je igrati za Italiju na Euru sljedećeg ljeta", poručio je novi suigrač Josipa Juranovića. 

Navijači na Bonuccijevo kukanje reagirali usporedbom njega s Mandžukićem

Na Bonuccijevu jadikovku reagirali su navijači Juventusa. Oni Bonuccija ne podnose zbog onog što je napravio 2017. Tada je otišao u Milan, ali se već sljedeće godine vratio u Juventus. Takva Bonuccijeva vrteška do velikog rivala i natrag nikako nije sjela juventinima, posebno jer se u Juventus vratio nakon što je u Milanu igrao loše.

Zato su Bonucciju sada na kukanje odgovorili videom i kredom "U svijetu Bonuccija, budi Mandžukić". Na snimci je prikazan fajt dvojice bivših i budućih suigrača u finalu kupa 2018. Navijačima Juvea imponira Mandžukićevo ponašanje tom prilikom.

Bonucci prema njemu nastupa prijateljski, kao netko s kim je igrao dvije godine, ali Mandžukić ga odguruje kao da ga on ne zna i ne zanima. Juventus je tada bio pobijedio Bonuccijev Milan 4:0. Navijači Juvea obožavaju Mandžukića zbog ratničkog duha koji je pokazao tijekom četiri godine (2015.-2019.) u Juventusu, ali i zato što i nakon što je bio otpisan nije govorio protiv kluba. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SCENE IZ VIDEA

Pročitajte više