PREMIERSHIP

BURNLEY - CITY 1:4 Dobre vijesti za Dinamo, Pep igrao s najjačim sastavom

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY bez problema je svladao Burnley 4:1 u gostima u 15. kolu Premier lige i vratio se na drugo mjesto tablice.

Pep Guardiola koristio je najjače raspoložive snage iako već za vikend igra gradski derbi protiv Uniteda što je u najavi dobra vijest za Dinamo.

Pep ne odmara igrače uoči Dinama

Cityjevi igrači tako nemaju vremena za odmor i moglo bi se dogoditi da protiv Dinama u Ligi prvaka (srijeda, 21 sat) na Maksimir istrči kombinirani sastav engleskog prvaka čime bi se šanse Modrih za prolazak u osminu finala povećale.

Večeras je City od početka dominirao posjedom, ali nije stvorio izglednu priliku do gola u 24. minuti. Tada je briljantnim potezom Gabriel Jesus započeo golijadu.

Dobio je loptu na lijevoj strani, odigrao jedan na jedan s igračem Burnleyja, napravio dribling prema sredini i prekrasnim udarcem pogodio daljnji kut Nicka Popea. Ovim pogotkom je prekinuo niz od deset utakmica bez gola.

Golman držao domaćine u igri

City je trebao imati još veću prednost do kraja poluvremena, ali Pope je dvjema sjajnim obranama skinuo zicere Bernardu Silvi i Raheemu Sterlingu. 

Jesus je drugim golom na susretu u 50. minuti riješio pitanje neizvjesnosti. Dobro je ispratio sjajan ubačaj Silve i zakucao iz blizine. Rodri je 18 minuta kasnije povećao prednost na 3:0 najljepšim potezom na utakmici kada je pogodio volejčinu s ruba kaznenog prostora, a golijadu je završio Mahrez tri minute prije kraja susreta. Konačni rezultat postavio je Brady ubrzo nakon Mahrezovog gola.

City je sada na 32 boda, osam manje od Liverpoola koji sutra igra gradski derbi protiv Evertona.

Sastavi

Burnley - Manchester City Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više