Burza umjesto mirovine: Romario čeka nove ponude

FENOMEN svjetskog nogometa, 42-godišnji Romario de Souza Faria, ipak još ne odlazi u igračku mirovinu.

Nekada sjajni brazilski centarfor kaže da nisu istinite tvrdnje koje je u ranijem intervjuu iznio - sam Romario! Tkogod prati nogomet znade o kakvom se hirovitom pojedincu radi.

"Nisam prestao igrati. Nezaposlen sam i čekam nove ponude", rekao je televiziji Globo.

A samo dan ranije, u dnevnom listu O Dia, objavio je da se povlači jer više nije sposoban profesionalno igrati. Romario je profesionalnu karijeru počeo 1986. u Vasco da Gami, a u idućim je desetljećima ostvario velike uspjehe u PSV-u, Barceloni, Flamengu i u matičnom klubu.

Prošle je godine postigao tisućiti gol po vlastitim računicama, koje uključuju i dosta golova iz ekshibicijskih utakmica. Istiniti broj golova u službenim utakmicama bliži je cifri od 950, no i s time je Romario pri vrhu svjetskog nogometa.

Zadnju je utakmicu za Vasco odigrao u studenom, kad je osuđen na četiri mjeseca suspenzije zbog korištenja sredstva protiv ćelavljenja sa zabranjenim sastojkom. U međuvremenu je radio kao Vascov trener, no kad mu je suspenzija skraćena 14. veljače, nije odigrao nijednu utakmicu već je počeo štrajkati zbog sukoba s predsjednikom, koji mu je htio nametnuti jednog igrača.

Romarijev ugovor s Vascom istječe u ponedjeljak, a brazilski tisak naslućuje da bi se mogao vratiti u Flamengo, jedan od malobrojnih klubova koji bi mogao platiti ovog još uvijek korisnog nogometaša.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više