Cahill: Australija sigurno prolazi skupinu

TIM CAHILL, "australski Frank Lampard", je u razgovoru za službene web stranice njegovog Evertona izjavio kako misli da se njegova reprezentacija nalazi u skupini koja im daje odlične izglede za prolaz.

"Ne mislim da je ovakvo razmišljanje prepotentno ili bezobrazno. Jednostavno, naš izbornik Hiddink nam ne da da mislimo drugačije. Ni u kojem slučaju ne idemo u Njemačku zadovoljni što smo se plasirali, već zato da pokažemo koliko smo jaki" - kazao je Australac, inače jedan od najboljih pojedinaca u redovima Socceroosa.

"Naš plasman na Svjetsko prvenstvo je najveći uspjeh u povijesti australskog sporta i Australija je poludjela." - objašnjava 25-godišnji "motor" kluba i reprezentacije razloge euforije.

Prva reprezentativnu utakmicu Cahill je odigrao kao 14-godišnjak za Zapadnu Samou, a za Australiju je prvi put zaigrao na Olimpijskim igrama 2004.

Proglašen je igračem godine u Evertonu prošle sezone i bio je najbolji strijelac kluba sa deset postignutih golova. Cahill je ove godine u Premiershipu postigao 3 gola, a osim trke i efikasnosti, odlikuje se sjajnom igrom u zraku za igrača prosječne visine.

Nakon što je njegov klub prošle sezone zaslužio kvalifikacije za Ligu prvaka, ove godine je u prvenstvu dugo igrao katastrofalno. Mediji su kao jednog od krivaca za neuspjeh proglasili Cahilla, kao što su mu prošle godine dodijelili zasluge za jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba. Zanimljivo je da je Everton opet proigrao, a kao ključna figura ističe se, naravno, Tim Cahill.

Z.A.

Pročitajte više