transferi

Calciomercato: Chelsea, Bayern i Liverpool kreću po zvijezdu od 100 milijuna eura

Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters

JUVENTUS bi mogao imati dosta problema sa zadržavanjem Federica Chiese, piše Calciomercato.

Za mladog Talijana jako je zainteresiran Chelsea, koji je bio spreman ovog ljeta platiti 100 milijuna eura za njega, ali ozbiljnih pregovora nije bilo. Englezi će navodno u potpunu ofenzivu krenuti sljedećeg ljeta kad se nadaju da bi mogli nagovoriti Juventus na prodaju, a Chiesu na dolazak u Premiership.

Europski prvak nije jedini koji prati najboljeg igrača Juventusa. Za Chiesu su navodno zainteresirani i Bayern i Liverpool, koji ga vide kao idealnog igrača za svoje momčadi budući da će oba ta kluba morati uskoro potražiti nova rješenja na krilnim pozicijama.

No situacija nije tako jednostavna. Chiesa je upravo krenuo u drugu sezonu posudbe iz Fiorentine. Juventus je prvu sezonu posudbe platio dva, a ovu osam milijuna eura te na kraju sezone ima opciju otkupa njegova ugovora za 40 milijuna eura. Da bi opcija postala obveza, Chiesa mora u te dvije sezone posudbe odigrati minimalno 60 posto utakmica, i to više od 30 minuta, te upisati po deset golova i isto toliko asistencija.

Golove i asistencije Chiesa je odradio u prvoj sezoni i teško je očekivati da neće odraditi dovoljnu minutažu. U prijevodu, Juventus će ga morati otkupiti od Fiorentine i onda se nadati da Chiesa neće pokazati ogromnu želju za odlaskom iz Torina. 

Pročitajte više