Capello o hit-treneru: On je treća liga, o njemu se priča jer mu je Pep sponzor

Foto: EPA

ROBERTO DE ZERBI (44) vodi engleski Brighton od 18. rujna 2022. U 87 utakmica na klupi tog kluba ima 38 pobjeda, 20 remija i 29 poraza, a prošle je sezone izborio plasman u Europa ligu. Uz to, talijanski trener veliki je fan napadačkog nogometa i Brighton uglavnom igra vrlo atraktivne utakmice. Zbog toga je De Zerbi vrlo cijenjen, a o njemu se često u superlativima izražava Pep Guardiola. Ipak, legendarni talijanski trener Fabio Capello (77) smatra kako je De Zerbi precijenjen.

"Za mene je De Zerbi trećerazredni trener. Ne pripada elitnoj grupi trenera, ali ni drugoj klasi. On je treća grupa za mene. O njemu se puno priča samo zato što ga Guardiola sponzorira, ali ove sezone je pokazao što može. Sada je deseti s Brightonom. Što je on to osvojio u karijeri? Pogledajmo njegov CV, on je samo osvojio kup kao trener Šahtara i to je to."

"Nitko ga od velikih klubova nije zvao"

"On je školovan trener koji svoje ideje prikazuje kroz momčadi koje vodi, ali još se treba dokazati. Povezuje se s toliko klubova, a još ga nitko nije kontaktirao. Tu imamo i Brighton s kojim ima u ugovoru klauzulu od 15 milijuna eura, a to nije malo za platiti da bi se dobilo trenera."

De Zerbi je u karijeri vodio Foggiu, Palermo, Benevento, Sassuolo i Šahtar. Brighton nakon 36 kola Premier lige ima 12 pobjeda, 12 remija i 12 poraza i nalazi se na desetom mjestu. Ispao je iz Europa lige, FA kupa i Liga kupa.

Pročitajte više