Carragherova prognoza za Euro: Hrvatska ispada od Mađarske

Foto: Screenshot (The Telegraph/YouTube)

PROSLAVLJENI engleski branič Jamie Carragher (46) prognozirao je za The Telegraph kako će se rasplesti predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Hrvatska je u skupini B i turnir otvara 15. lipnja protiv Španjolske u Münchenu. U skupini su još Albanija i Italija, a tri reprezentacije (potencijalno) prolaze u nokaut-fazu.

Carragher smjestio Hrvatsku ispred Italije

Carragher je izabrao Španjolce kao pobjednike grupe, a Hrvatsku je smjestio ispred Italije. Carragher je u svojoj predikciji spojio Hrvatsku i Mađarsku u osmini finala, a ondje je prednost dao Mađarima: "Reći ću Mađarska. Mislim da su bili dobri posljednjih nekoliko godina, postigli su više nego što se očekivalo.

Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija koju smo ikad vidjeli, sigurno posljednjih nekoliko prvenstava. Znamo to iz osobnog iskustva kada su izbacili momčad Garetha Southgatea. Modrić u ovim godinama i dalje vuče konce kada uđe s klupe u Realu, no igrao bih na Mađarsku."

"Prvak će biti Francuska"

Carragherove daljnje prognoze su sljedeće: u osmini finala igrat će Njemačka protiv Španjolske, Portugal protiv Nizozemske, Belgija protiv Francuske i Engleska protiv Mađarske. U polufinalu je bio sklon domaćinima Nijemcima za koje smatra da će igrati u finalu. Drugi finalist, misli Carragher, bit će Francuska, koja će u polufinalu biti bolja od Engleske.

"Ne vidim način kako Engleska može pobijediti Francusku. Znam da je bilo gusto zadnji put kada smo igrali, ali uvijek imam osjećaj da oni imaju prednost." Za novog prvaka Europe izabrao je Francusku.

Carragher je legenda Liverpoola. Za Redse je igrao od 1996. do 2013. te je odigrao 737 utakmica uz četiri postignuta gola. Za Englesku ima 38 nastupa, a nakon karijere se posvetio karijeri pundita i jedan je od najpopularnijih u Europi.

 

Pročitajte više