Cedevita u svoje redove vratila zvučno ime i nekadašnjeg najboljeg strijelca

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je u četvrtak i službeno potvrdila ono o čemu se špekulirao od kraja listopada. Nekadašnje zvučno ime ponovno je potpisalo za Vitamine, a riječ je o američkom braniču. 

Jacob Pullen novi je član hrvatskog prvaka i u četvrtak se pridružio momčadi u Beogradu. U Beogradu Cedevita u subotu od 21:00 igra s Crvenom zvezdom derbi 6. kola ABA lige.

"Stvarno sam sretan što sam se vratio i jedva čekam zaigrati. Odradio sam nekoliko treninga, gledao momčad u pobjedi protiv Budućnosti VOLI i prije toga protiv Lokomotiv Kubana. Momčad je dobra, ima dosta mladih igrača. Moramo dokučiti kako krenuti pobjeđivati u ABA ligi. To je važno, a ja sam sretan što mogu pomoći. U pristojnoj sam formi, spreman za igru. Naravno, moram uhvatiti natjecateljski ritam, ali i to će brzo. Ovdje sam. Od prije par godina u Cedeviti sjećam se da sam se dobro zabavljao, da smo igrali puno sjajnih utakmica u velikim dvoranama i pobjeđivali. Sada startam protiv Crvene zvezde u Beogradu! To je zabava!"

27-godišnji razigravač igrao je za Cedevitu u euroligaškoj TOP16 sezoni 2015/2016, s trenerom, a danas sportskim direktorom kluba Veljkom Mršićem. Tada je bio najbolji strijelac kluba jer je u 24 utakmice u Euroligi prosječno ubacivao 13,5 koševa uz 2,9 asistencija, 1,6 skokova i 1 ukradenom loptom. 

Komentar na novo Cedevitino pojačanje dao je i trener kluba Slaven Rimac.

"Treba vidjeti koliko je to daleko od prave sportske forme, od pravih utakmica, makar je na treninzima (Pullen je odradio desetak treninga s momčadi) bio OK. Sigurno je da je kvalitetom i iskustvom kvalitetno pojačanje, onako kako je onda igrao za Cedevitu ABA ligu i iskreno se nadam da će to pokazati i na terenu." 

Prije nego li je došao u Zagreb, Pulllen je imao sjajnu europsku karijeru. Bio je član Hapoela, Virtusa, Barcelone, Seville i Khimkija, a nakon odlične sezone u Cedeviti potpisao je ugovor s Philadelphia Sixersima. Ipak, u momčadi Darija Šarića nije dobio pravu šansu, pa je uglavnom nastupao za niželigaški Delaware 76erse.

Poslije je igrao još u iranskom Mahram Tehranu i u turskoj momčadi Afyon Belediye. Prije šest godina Pullen je dobio gruzijsko državljanstvo i nastupio je na Eurobasketu 2013. u Sloveniji. 

Pročitajte više