Čilić nakon drame u pet setova izborio četvrtfinale Roland Garrosa

Foto: EPA/Hina

MARIN ČILIĆ izborio je četvrtfinale Roland Garrosa!

Najbolji hrvatski tenisač poveo je u osmini finala protiv Talijana Fabija Fogninija 2-0 u setovima, ali nakon više od tri sata igre, trenutno 18. igrač svijeta izjednačio je na 2-2 u tie-breaku četvrtog seta te izborio odlučujući peti set. U petom setu Čilić je uzeo brejk za 4:3, poveo 5:3 na svom servisu, a onda uzeo i drugi brejk za konačnu pobjedu.

U sljedećem kolu Čilić će se za polufinale boriti s Juanom Martinom Del Potrom, koji je s 3-0 u setovima izbacio Amerikanca Johna Isnera.

Fognini nakon ozljede preokrenuo meč

Čilić je odlično krenuo u meč i ranim brejkom poveo 3:0. Fognini je uspio uzvratiti, ali to nije uzdrmalo Čilića koji je pri vodstvu 5:4 po drugi put oduzeo servis protivniku i tako dobio set. Hrvatski tenisač je u drugom setu pomeo Talijana sa 6:1. Treba reći da se u tom setu Fognini žalio na ozljedu te je dobio medicinsku pomoć.
 

I kad se činilo da će Čilić zaključiti meč u tri seta, Fognini je neočekivano s dva brejka uspio smanjiti na 1-2 u setovima. Talijan je s odličnom igrom nastavio i u četvrtom setu, ali unatoč tome Čilić je pri vodstvu 5:4 na servis protivnika imao meč-loptu. Nažalost, nije ju iskoristio, a Fognini je u tie-breaku  poravnao na 2-2 u setovima.
 
U odlučujućem setu Čilić se uspio pribrati te je s dva brejka drugu godinu zaredom izborio četvrtfinale u Parizu. Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Čilića i Fogninija, a hrvatski tenisač vodi 3-1 u pobjedama. Talijan je slavio u njihovu prvom dvoboju u Monte Carlu 2009. godine, a Čilić je dobio susrete u Umagu i Pekingu dvije godine kasnije.
 
Čilića u četvrtfinalu čeka Argentinac Juan Martin Del Potro, koji je izbacio Amerikanca Johna Isnera sa 6:4, 6:4, 6:4. Del Potro protiv Čilića vodi 10-2 u pobjedama. Na zemlji su igrali tri puta i uvijek je slavio Argentinac. Jedine pobjede Čilić je ostvario 2010. na Australian Openu i 2011. u Torontu.

ČILIĆ - FOGNINI  6:4, 6:1, 3:6, 6:7, 6:3


Pavić i Dodig u polufinalu mješovitih parova

Aktualni pobjednici Australian Opena i prvi nositelji u konkurenciji mješovitih parova Splićanin Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski plasirali su se u polufinale Roland Garrosa.

Pavić i Dabrowski u ponedjeljak su u četvrtfinalu za 59 minuta svladali nizozemski par Demi Schuurs/Matwe Middelkoop sa 6-4, 6-4. U polufinalu Pavić i Dabrowski će igrati protiv Slovenke Katarine Srebotnik i Meksikanca Santiaga Gonzaleza.
 
U polufinale Roland Garrosa u konkurenciji mješovitih parova plasirali su se i Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan, koji su u četvrtfinalu pobijedili Amerikanku Nicole Melichar i Austrijanca Alexandera Peyu sa 2-6, 6-4, 10-7. Dodig i Latisha Chan u polufinalu idu na Njemicu Annu-Lenu Groenefeld i Kolumbijca Roberta Faraha.

Pročitajte više