Čilić otkrio zašto je ova pobjeda posebna, Đoković mu čestitao

Foto: EPA

DAN za pamćenje, za povijest hrvatskog tenisa. 

Nakon što se Borna Ćorić ovjenčao titulom u Halleu pobjedom protiv Rogera Federera (7:6, 3:6, 6:2), Marin Čilić u Londonu je osvojio Queen's trijumfom protiv Novaka Đokovića (5:7, 7:6, 6:3).

>> Ćorić pobijedio Federera: Titulu u Halleu osvojio partijom života

>> Čilić pobijedio Đokovića drugi put u karijeri: Osvojio Queen's u povijesnom finalu

Meč je trajao tri sata pa su Marin Čilić i Novak Đoković posljedično odigrali najdulje finale u turnirskoj povijesti.

Marin Čilić ključni korak prema pobjedi napravio je u drugom setu. Novak Đoković propustio je meč-loptu kod 4:5, a potom je u tie-breaku izgubio i vodstvo 4:1 koje je Marin Čilić anulirao i pretvorio u pobjednički set zaredavši šest poena zaredom.

"Ovo je bila posebna pobjeda za mene jer prošle sam godine imao meč-loptu koju nisam realizirao", izjavio je Marin Čilić prisjetivši se prošlogodišnjeg poraza protiv Lopeza Feliciana.

"Bio je ovo težak meč, bez prekida do konačnog seta", poručio je hrvatski tenisač koji se šampionskim naslovom Queen'sa okrunio i 2012. godine.

Unatoč porazu i želji da osvoji prvi turnir u posljednjih godinu dana, Novak Đoković po koncu je meča zadržao dobro raspoloženje.

"Čestitam Marinu Čiliću na fantastičnom vikendu. Zaslužio je pobjedu, istaknuo se s nekoliko velikih povrataka. Ovaj je poraz težak za mene, no moram ostati pozitivan jer u finalu nisam bio godinu dana", rekao je nekadašnji prvi reket svijeta.

Pročitajte više