Ćiro: Oderite me, ali neću odstupiti

TRENERU Hajduka Ćiri Blaževiću doista treba čestitati. Ako ne na sportskim rezultatima, a ono barem na ustrajnosti. Nakon super odličnog početka HNL sezone i dobrog 2. kola, Ćiro je doživio dva vrlo teška poraza koja su ozbiljno poljuljala povjerenje publike u njegov rad.

Ćiro i sam kaže kako je svjestan da se topi njegov kredit kod navijača Hajduka, međutim, unatoč mađarskom poniženju zvanom Debrecen i porazu od Kamen Ingrada, trener i dalje vjeruje u sebe i svoje igrače. Čelništvo kluba na teškim je mukama. Glavno pitanje je što dalje.

Predsjednik Branko Grgić rekao je kako je Ćirin status neupitan, a sam trener nakon poraza u Velikoj na nekoliko naših pokušaja stupanja u kontakt ostao je nedostupan. Ćiru je ipak na kavi uspio uhvatiti novinar Sportskih novosti kojemu je trener djelovao doista iscrpljen.

"U teškom sam stanju, možda nikad lošijem i težem u karijeri. U groznom crnom razdoblju. Znam koliko ste mi podrške pružali u ova dva mjeseca, ali svjestan sam da ćete sad nastaviti udarati po meni. Derite mi kožu, ja sam tu. Ali neću odstupiti jer to bi bio kukavički potez." - rekao je Ćiro za Sportske novosti.

Hajdukov trener nadalje ističe kako bi odmah odstupio kada bi problem igre bio "Ćiro". Iako indirektno, Ćiro čini se ipak traži da klub dovede neka pojačanja. Nedavno je rekao kako će uložiti vlastitih 100.000, te 200.000 eura od svoje supruge, kojim planira kupiti pojačanje Hajduku.

Da je prije 3 mjeseca znao što ga čeka u Splitu, tko zna bi li pričao o klubu "o kojemu sanja kao što mladić sanja o zaručnici". Otprije je poznato kako Hajduk nema obrambeni red koji može konkurirati europskim klubovima, a čini se kako su i domaći konkurenti "pročitali Bile".

Subotnja utakmica protiv Kamena najbolji je primjer kako splitska momčad, htjela il nehtjela, mora kupiti barem jednog kvalitetnog stopera. Iako je i to premalo.

Iako se Ćiro u razgovoru za Sportske novosti, kako kaže, ne želi izvlačiti na Granića i Vejića, on je otvoreno pričao kako mu fali Vejić, te kako ovisi o Graniću.

"A njega (Granića) moram podići, a ne pokopati. Nemam alternative Graniću, ali nema zamjene niti za stopere. Na klupi ne postoji kvalitetnije rješenje za obranu." - pojašnjava Ćiro. Zanimljivo je kako on danas tvrdi da bi, da je nešto znao, zadržao Vejića u momčadi.

"Da sam ranije znao ono što mi je Vejić u zadnji trenutak kazao, ja bih platio njegov ostanak. Ali, Vejić više nije klubu. Uigravao sam Vejića, a onda sam bio prisiljen staviti Granića, koji je cijele pripreme bio pričuva. Ali opet ću naglasiti, neću reći ni riječi protiv Granića." - kaže Ćiro te dodaje kako mora dovesti jednog obrambenog igrača, iako još ne zna tko će to biti.

Bilo kako bilo, Ćiro je gubitkom europske scene, te porazom u Velikoj izgubio puno više nego što su to tri utakmice. Povjerenje i podrška koji su mu sada najpotrebniji ne naziru se niotkud, a čudo, za koje se svi mi često hvatamo, moglo bi doći prekasno.

Ipak, koliko su Hajduk i trener Blažević kontroverzna ekipa najbolje svjedoči podatak kako su "Bili" u slavonskom mjestu Sikirevci u nedjelju pobjedili istoimeni klub iz pete lige rezultatom, ni manje ni više, nego 12:0.

Rezultat prijateljske utakmice više je nego povoljan za Ćiru Blaževića, međutim na ljestvici HNL-a on ne znači apsolutno ništa.

Pročitajte više