Ćirin šou u Portugalu: Optužio ih da kupuju utakmice, zaradio tužbu i oteo naslovnice Ronaldu!

Foto: Hina

ĆIRO BLAŽEVIĆ optužio je Portugalce za kupovanje utakmica njihovih klubova i reprezentacije. "Trener svih trenera" u razgovoru za srpski "Kurir" najavio je utakmicu Hrvatske i Portugala i osmini finala Eura, a usput iznio teške optužbe koje su odjeknule i u Portugalu, a iz te zemlje stižu vijesti o podizanju tužbe protiv hrvatskog stručnjaka.

"Baš me briga za Portugal. S kim god da igraju uvijek navijam protiv njih iz osobnih razloga. Zato što kupuju utakmice", rekao je Ćiro pa dodao:

"Vodio sam Dinamo 1982. protiv Sportinga, tada su kupili utakmicu. U baražu za Euro 2009. Portugal je kupio utakmicu protiv Bosne i Hercegovine kada sam ja bio izbornik Zmajeva. To je istina, neće me valjda uhapsiti? Ako imaju obraza, nek dođu i kažu mi u lice da nisu kupili".

Ćiro je govorio o okršaju Dinama i Sportinga iz 1982/1983. kada je u prvom kolu Sporting izbacio "modre" s 3:0 nakon pobjede zarebačkog kluba 1:0.


Na Ćirine izjave reagirali su oštro u lisabonskom klubu Sportingu koji su se javnosti obratili demantijem. Napisali su da odbijaju navode Ćire Blaževića koje smatraju uvredljivim za Portugal i Portugale, te da će podići tužbu protiv 81-godišnjeg trenera kako bi dokazali da optužbe nemaju nikakvog temelja.

"Gospodin Blažević je opterećen mržnjom i vrlo je prkosan čovjek. Da ima ikakav kredibilitet, s njegovim iskustvom, sigurno bi pomagao Hrvatskoj u pripremama za utakmiu s Portugalom, no čini se da ga nema", stoji na kraju priopćenja.
 

Pročitajte više