Ćiro "pukao" zbog Kale, Šuker doveo novog vratara u Hajduk

TRENER Hajduka Miroslav Ćiro Blažević ozbiljno se naljutio na golmana Tvrtka Kalu za vrijeme utakmice protiv Red Bull Salzburga, do te mjere da ga je zamijenio 20 sekundi prije kraja susreta. Da je situacija s golmanima u Hajduku ozbiljna, dokazuje i podatak da je Davor Šuker doveo Ćiri na probu novog vratara, Tonija Tapalovića.

Toni Tapalović bivši je vratar Schalkea, Bochuma i Bayera Uerdingen, te brat Filipa Tapalovića, bivšeg hrvatskog reprezentativca, koji je "kockasti" dres odjenuo za utakmicu s Walesom 2002. godine. Tapalović je na probu došao u statusu slobodnog igrača, što Ćiru posebno veseli.

"Dat ću Varvodiću da ga provjeri, ali sigurno je da će se sada zamisliti oba moja čuvara mreže. Dosad su se držali za ruke da jedan drugome nešto ne urade, a odsad će biti najveći prijatelji pred novim konkurentom." - ustvrdio je "psiholog" Ćiro.

Barem jednako vremena koliko posvećuje momčadi, Ćiro provede i s novinarima, koji su tako imali priliku u detalje doznati zbog čega je Tvrtko Kale pao u nemilost trenera na utakmici Hajduk – Salzburg, koja je završila rezultatom 1:1.

"Idemo mi po pobjedu i ja požurujem Kalu da brže ispucava, a on krade vrijeme i usporava. Ma što usporavaš, derem se ja, brže ispucavaj. Kad me nije poslušao odmah sam digao Balića s klupe i kažem mu mijenjaj ga." - kazao je Ćiro, pa dodao: "A Balić meni kao da ne vjeruje, misli da se zezam, što da ga mijenja u zadnjoj minuti... Ma, ajde Baliću diži se da Kalu izblamiramo u zadnjoj minuti, da ga mijenjamo. I onda se Balić brže bolje digao da zamijeni Kalu zadnjih dvadesetak sekundi."

Hajduk će danas odigrati još jednu pripremnu utakmicu, i to protiv  austrijskog viceprvaka GAK-a, u kojem igra hrvatski reprezentativni branič Mario Tokić. Taj će susret Tvrtko Kale promatrati s klupe, a kako piše Slobodna Dalmacija, među vratnice Hajdukova gola stat će Vladimir Balić.

Pročitajte više