JUVENTUS - INTER 2:0

Conte: Ne možemo se još usporediti s Juventusom

Foto: EPA

NADAO se Antonio Conte da bi mogao sa svojim Interom ozbiljno ugroziti Juventus u Torinu, međutim, u derbiju 26. kola Serie A pred praznim tribinama u Torinu Juventus je zasluženo pobijedio 2:0 golovima Aarona Ramseyja i Paula Dybale.

Bila je ovo druga ovosezonska pobjeda Maurizija Sarrija nad bivšim strategom Juventusa i sada Stara dama bježi milanskom klubu devet bodova. Pritom, Inter je odigrao utakmicu manje zbog epidemije koronavirusa koji ozbiljno remeti sve planove na Apeninima.

"Razlika između nas je šest bodova ako ne računam utakmicu protiv Sampdorije. Tih šest bodova su ova dva poraza od njih, na San Siru i večeras. Pokušat ćemo ih pratiti, ali moramo učiti na porazima poput ovog i izvlačiti lekcije. Rasti snagom, karakterom i kvalitetom. Ne treba nas ovo obeshrabriti", rekao je pa nastavio:

"Govorimo o Juventusu koji je kao momčad jači iz sezone u sezonu već osam godina. Stalno dovode igrače s iskustvom i trofejima. Ne možemo se još usporediti s momčadi koja dominira talijanskim nogometom već osam godina. Cilj je da budemo bolji sezone u sezonu i gradimo taj projekt ciglu po ciglu, godinu po godinu kako bismo dostigli nivo kvalitete, iskustva i karaktera koji oni sada imaju. Svi ostali su daleko od Juventusa trenutačno."

Ovako je vidio utakmicu.

"Bio je izjednačen meč do gola. Bolje smo otvorili drugo poluvrijeme od njih, ali gol Ramseyja je promijenio sve, prije svega psihološki. Digao im je samopouzdanje, a spustio naše, nismo se oporavili do kraja. Znali smo da postoji razlika između njih i nas. Moramo jačati karakter ako želimo biti konkurentni na najvišem nivou. Uz to, razliku čine i karakteristike igrača jer postoje igrači koji su jače ličnosti i neki koji su slabije. Tu moramo napredovati i biti odlučniji."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više