Copa Libertadores: Argentinskom Estudiantesu četvrti naslov


NOGOMETAŠI argentinskog Estudiantesa četvrti su put u povijesti podigli pehar namijenjen pobjedniku Cope Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka.

Klub iz La Plate je u uzvratnoj utakmici finala slavio sa 2:1 u gostima kod brazilskog Cruzeira, nakon što je prvi dvoboj u Argentini završio bez pogodaka.

Estudiantes je sjajnom igrom do pobjede predvodio nekadašnji veznjak Lazija i Manchester Uniteda Juan Sebastian Veron koji je tako naslijedio oca Juana Ramona koji je s istim klubom osvajao naslove 1968., 1969. i 1970.

"Moramo podići spomenike svim ovim igračima. Veron je najbolji nogometaš Estudiantesa svih vremena",  vikao je euforični trener pobjednika Alex Sabella.

Prvi su se trofeju, međutim, približili nogometaši iz Belo Horizontea nakon što se udarac Henriquea s 25 metara odbio od Leandra Desebata i prevario argentinskog vratara Mariana Andujara.

No, Estudiantes je brzo odgovorio. Akciju je započeo Veron, gurnuvši loptu Cristianu Cellayju, ovaj ju je proslijedio Gastonu Fernandezu kojem nije bilo teško pogoditi mrežu s udaljenosti od dva metra. Pobjednički je pogodak pao u 72. minuti nakon što je Veronovo nabacivanje iz kornera u slavlje pretvorio Mauro Boselli.

"Bili smo bolji u drugom poluvremenu, trebali smo nakon vodstva postići i drugi pogodak, ali umjesto toga smo primili dva gola zbog pada koncentracije. Ali, nećemo se sažalijevati", rekao je trener Cruzeira Adilson Baptista.

Estudiantes je ovim naslovom izborio pravo predstavljanja Južne Amerike na klupskom Svjetskom prvenstvu u prosincu ove godine.

Copa Libertadores, uzvratna utakmica finala:

Cruzeiro – Estudiantes 1:2 (Henrique 52 / Fernandez 57, Boselli 72)

Pročitajte više