US OPEN

Ćorić nakon povijesnog preokreta: Imao sam sreće

Foto: Screenshot (US Open)

NAJBOLJI hrvatski tenisač Borna Ćorić napravio je jedan od najvećih preokreta u povijesti tenisa pobjedom protiv Stefanosa Tsitsipasa. 

Ćorić je svoj plasman u osminu finala potvrdio pobjedom 6:7 (2), 6:4, 4:6, 7:5, 7:6 (4), no meč je trebao biti gotov u četvrtom setu. Šesti igrač svijeta imao je vodstvo od 5:1, no Ćorić je uspio spasiti šest meč-lopti, dvije na svoj servis kod 5:3 za Grka i potom u sljedećem gemu još četiri meč-lopte na servis protivnika te je došao do izjednačenja 5:5. Nakon toga dobio je svoj servis i onda je trećim uzastopnim brejkom uzeo četvrti set sa 7:5.

I u petom setu Ćorić se izvukao iz teških situacija. Tsitsipas je i u tom setu imao brejk prednosti, no Ćorić se vratio, kasnije je spasio tri brejk lopte kod 4:4 i jednu kod 5:5, da bi na kraju slavio u tie-brejku.

"Imao sam sreće"

Nakon meča ni Borna nije mogao vjerovati kako se spasio.

"Moram biti iskren i reći da sam imao puno sreće. Vodio je 5:4 u četvrtom setu, imao je 40:0, okrenuo sam to zbog čiste sreće. Vratio sam nekoliko nevjerojatnih reterna i imao sam sreće. Nakon što je sve propustio, znao sam da mu u tie-breaku petog seta neće biti lagano, trudio sam se držati loptu u izmjeni i natjerati ga da poentira."

Potom ga je novinarka na terenu pitala kako je zadržao mirnoću. Činilo se kroz cijeli meč da ga mentalno nije pogađalo to što je gubio.

"Pogodilo me mentalno. Možda nije tako izgledalo, ali me pogodilo. U trećem i četvrtom setu je igrao fenomenalan tenis i osjećao sam se kao da nemam nikakve šanse."

Pročitajte više