Cormier: Jon Jones bi sigurno dobio oko 8 milijuna dolara za tu borbu

Foto: Screenshot (UFC)

NEKADA veliki rival Jona Jonesa Daniel Cormier komentirao je Jonesove nesuglasice s UFC-om oko njegovog prelaska u tešku kategoriju.

Jones, prvak poluteške kategorije, prijeti napuštanjem titule ako ne dobije uvjete koje traži, dok predsjednik kompanije Dana White napominje da jedan od najvećih svih vremena traži nerazumnu sumu novca.

"Vjerujem da je ozbiljan o napuštanju pojasa jer je proveo puno vremena u životu kada nije bio prvak zbog suspenzija. Dvije godine se nije borio i tada je shvatio da život bez pojasa nije puno drugačiji. Mislim da mu to daje komfor za takve prijetnje, tako da mislim da je ozbiljan", rekao je Cormier, a njegove riječi prenosi MMAfighting.com.

8 milijuna dolara za Jonesa?

UFC dosta ovisi o Jonesu jer govorimo o jednoj od najvećih MMA zvijezda na svijetu. Ipak, ako Jones doista ode iz UFC-a, udarac ipak neće biti toliko velik jer UFC ima garantirani ugovor s ESPN-om pa ne ovisi toliko o prodaji PPV prijenosa.

"Jones i Dana imaju ogroman ego. Nema puno ljudi koji bi se suprotstavili Dani ovako, a Jones očito smatra da je dovoljno vrijedan i da se White njemu ne bi trebao suprotstavljati. Gotovo sam 100% siguran da bi UFC platio Jonesu oko 8 milijuna dolara za borbu protiv Ngannoua. Ovakvi pregovori se stalno događaju u svakom sportu, samo ne dođu uvijek u javnost."

 

Pročitajte više