Cristiano Ronaldo: Mislim da sam najbolji na svijetu

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMDA će mnogi Lea Messija danas proglasiti najboljim nogometašem svih vremena, posljednjih godina u svijetu nogometa, najčešće među fanovima Reala i Barcelona traje prepirka tko je bolji – Messi ili Ronaldo.

Portugalac je izjavio za Kicker kako ga ne smeta konstantno uspoređivanje s Argentincem, ali da se on smatra najboljim nogometašem na svijetu.
 
Za sebe mislim da sam najbolji na svijetu, zbog tog stava i imam ovakvu karijeru
 
''Ne smeta mi. Pogledajte posljednjih osam godina. Uvijek sam na vrhu, a to je jako teško postići. Navedite mi nekoga tko je uspio napraviti isto. Možda je mala razlika između prvog i drugog, ona možda ovisi o osvojenim trofejima, ali za mene dvojbe nema. Možda je za vas najbolji Messi, za nekoga drugog najbolji je Iniesta, no za mene najbolji sam ja. Tako bi trebali svi misliti za sebe. Baš zbog takvog stava sam toliko toga u karijeri i ostvario'', rekao je Portugalac pa je dodao kako rijetko gleda nogomet kod kuće:
 
''Nogomet je moj život. On mi je najdraža stvar u životu. Međutim, moram priznati kako ne volim kod kuće previše gledati nogomet na TV-u. Uživam u velikim mečevima, ali načelno volim raditi neke druge stvari kad sam kod kuće.''
 
Moje tijelo je moja egzistencija, zato mi je toliko stalo do njega
 
Ronaldo je otkrio u  čemu leži tajna njegova uspjeha i dugovječnosti na vrhunskoj razini ze zbog čega je toliko opsjednut svojim tijelom.
 
''Vjerujte mi, ne postoji ni dan kad me koljeno ne boli. Naravno da ta bol utječe na igru, no prihvatio sam da moram naučiti živjeti s tom boli. Kad uđete u tridesete i najmanje sitnice mogu raditi razliku. Sigurno da gubite fizičku moć, no postajete zreliji. Živim za nogomet, hranim se kvalitetno i treniram naporno i savjesno. Meni je moje tijelo od egzistencijalne važnosti, zato mi je toliko stalo i uvijek želim biti na optimalnoj razini.''
 
Tko zna što nosi budućnost
 
Novinare je zanimalo hoće li Ronaldo završiti karijeru u Realu.
 
''Tko zna? Sada sam u Realu, ali nitko ne zna što nosi sutra. Ne vidim zašto jednog dana ne bih otišao iz Reala. Najvažnije da napravim ono što me čini sretnim. Jedino što mogu sa sigurnošću reći, da ću uvijek dati svoj maksimum nebitno za koji klub igrao. Također, to se odnosi i na reprezentaciju Portugala'', rekao je Ronaldo dodavši kako je za njega obitelj temelj uspjeha te je otkrio koje su ga situacije u životu najviše promijenile te izgradile kao osobu:
 
''Smrt mog oca koji je bio alkoholičar uvelike me je promijenila. Puno sam naučio o životu tada. Također, i činjenica da sam sa samo 12 godina morao napustiti dom i otišao živjeti u Lisabon. Bilo je to najgore iskustvo u mom životu. Međutim, sve me to očvrsnulo i zbog toga sam danas ono što jesam.''
 
 
 

Pročitajte više