Cro Copov nastup ovisi o rigoroznim američkim liječnicima!

IAKO je jučer otputovao u Indianapolis gdje bi za pet dana trebao ući u kavez s Frankom Mirom, Mirko Filipović ne može biti siguran da će zaista nastupiti te večeri.

Podsjećamo, Cro Cop je na posljednjem treningu u petak ozbiljno ozlijedio rožnicu desnog oka kada ga je njegov sparing partner Mladen Brestovac nehotično prstom uboo u očnu duplju. Prve prognoze bile su crne, a Mirku je sugerirano čak i da otkaže borbu, no on je zbog odgovornosti prema UFC-u i činjenicu da su organizatori već imali problema s ozljedom Brazilca Minotaura, ipak odlučio nastupiti.

Jučer je na aerodromu nosio crne naočale pa nitko zapravo nije mogao vidjeti o koliko se ozbiljnoj ozljedi radi, a sam Filipović je izjavio kako se nada najboljem.

"Sada je puno bolje, a do borbe će biti dobro", rekao je kratko Cro Cop koji nije želio puno raspravljati o ozljedi oka.

No i njega, baš kao i cijeli MMA svijet, muči što će američki doktori reći. Poznato je kako su liječnički pregledi uoči svake borbe u UFC-u izuzetno rigorozni, a ne provodi ih sama organizacija, nego Atletska komisija te države.

Predsjednik UFC-a Dana White pokušao je smiriti javnost izjavom da je sve u redu i da će borbe protiv Franka Mira biti. Ipak, i sam je u razgovoru za "The Wrestling Obeserver" izjavio da će Cro Cop biti podvrgnut rigoroznim testovima kada stigne u Indianapolis.

"Mirko mora proći čitav niz očnih pregleda i tek ćemo onda znati hoće li nastupiti ili ne", izjavio je Dana White.

Situacija je u svakom slučaju neizvjesna i još uvijek nije niti približno sigurno da će Cro Cop nastupiti na UFC-u 119.

Pročitajte više