kvalifikacije za sp

Čudesni preokret hrvatskog trenera u važnoj utakmici za SP. Gubio je do 91. minute

Foto: Guliver Image

REPREZENTACIJA Irana je u nevjerojatnoj utakmici 5. kola treće faze kvalifikacija za SP pobijedila Libanon u gostima 2:1 iako je gubila do 92. minute.

Momčad hrvatskog trenera Dragana Skočića potpuno je dominirala čitavim susretom, ali je u 37. minuti primila bizaran gol. Iranski golman od sunca nije vidio da jedna duga lopta neće izaći izvan terena, nego da će pasti točno pred gol-aut liniju gdje je bio Soony Saad koji ju je sjajno primio i onda praktički iz mrtvoga kuta zakucao pod gredu za 1:0.

Iranci su nastavili s dominacijom, ali nikako nisu uspijevali realizirati neku od brojnih prilika sve do duboko u sudačkoj nadoknadi. Onda je prvo sjajni Zenitov napadač Serdar Azmoun u prvoj od pet minuta nadoknade zabio nakon dobrog proigravanja, a nakon što su izjednačili, Iranci su dodatno stisnuli.

Ključna pobjeda

To im se isplatilo u petoj minuti nadoknade kad je Nourollahi odlično natrčao na odbijenu loptu i zabio je u mrežu za potpuni preokret i veliko slavlje Skočićevih igrača. Iran je ovom pobjedom zadržao prvo mjesto ispred Koreje koja je slavila protiv UAE-a 1:0, ali puno važnije je da je trećeplasiranom Libanonu pobjegao na ogromnih osam bodova i praktički je jednom nogom već u Kataru.

U trećoj fazi azijskih kvalifikacija 12 momčadi podijeljeno je u dvije skupine. Izravno u Katar idu prve dvije reprezentacije iz svake skupine, a trećeplasirani razigravaju za mjesto u interkontinentalnim dodatnim kvalifikacijama.

Dragan Skočić je na čelu Irana od prošle godine, a prije toga je vodio brojne azijske klubove, u dva navrata Rijeku te slovenski Interblock.

Pročitajte više