Curry: Čovjek bio na Mjesecu? Ne vjerujem

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih košarkaša svijeta, Stephen Curry gostovao je u emisiji ''Winging it''. Teme su uglavnom bile košarkaške, no u jednom trenutku razgovor je otišao u sasvim drugom smjeru. Play Golden Statea upitao je goste u studiju smatraju li da je čovjek bio na Mjesecu.

"Jesmo li mi ikada bili na Mjesecu?" pitao je Curry ostale goste od kojih je nekoliko odgovorilo negativno.

"Ne mislim ni ja da smo bili. Otvaram teorije zavjere", kazao je slavni košarkaš, a na reakcije nije trebalo dugo čekati. NASA je poručila Curryju da će ga rado ugostiti u Johnson Space centru kad idući put Warriorsi budu igrali kod Houstona i ponudila mu je obilazak američkog svemirskog centra, gdje bi igrač GS-a imao priliku svojim očima vidjeti dokaze o čovjekovom stupanju na Mjesec.

Curry nije jedini slavni košarkaš koji ima slične teorije.

Kyrie Irving, zvijezda Boston Celticsa i jedan od najboljih košarkaša svijeta, lani je tvrdoglavo branio tezu da je Zemlja ravna ploča. Ipak, nedavno se ispričao za svoje nekadašnje stavove i objasnio zašto je to mislio.

Irving je bio jedan od prvih slavnih sportaša koji su javno progovorili o toj temi i tvrdio je da je nakon puno istraživanja na internetu, shvatio da ne postoji stvarna fotografija planeta na kojem živimo.

"To čak i nije teorija zavjere. Zemlja je ravna ploča. Kažem vam, to nam je ispred nosa. Lažu nam. Nema informacija osim onih koje nam oni daju. Istraživao sam i shvatio da ne postoji stvarna fotografija Zemlje. Nisu bili na Mjesecu od 1961. ili 1969. To postaje zavjera", izjavio je Irving prošle godine.

Godinu dana kasnije očito je shvatio pogrešku pa se ispričao zbog svih gluposti koje je iznosio.

"Bio sam pod utjecajem teorije zavjere. Svi su vjerovali u nešto i pitali su se što se događa s našim svijetom. Tada ste nevini i naivni u svemu tome, ali shvatite kakav je utjecaj raznih riječi. Ja sam zapravo pametna osoba, samo tada nisam bio svjestan efekta teorije zavjere. Ispričavam se zbog toga", rekao je Irving.

Pročitajte više