Da Silva bez debija u Premiershipu zbog ozljede, Arsenal pobijedio

IAKO smo svi željno iščekivali Eduardov debi u Premiershipu u prvom kolu to se nije dogodilo. No, razlog nije ništa drugo do lakša ozljeda gležnja zbog koje Dudu mora malo odmarati.

Dudu bi trebao biti spreman za prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka u srijedu koju njegova momčad igra protiv praške Sparte.

Wenger je uvjeren da Da Silva može igrati i postizati golove u Premiershipu, a tome u prilog idu i njegove izjave. Jučer je kazao kako se ne boji Eduarda staviti u igru od samog početka te da računa na njegove golove. "Eduardo je borac, može zabijati, brz je, momčadski je igrač, a takvi igrači se bez straha mogu staviti od prve minute" - rekao je Wenger.

U poluvremenu utakmice tv postaja Premiere emitirala prilog o Eduardu    

U poluvremenu izravnog prijenosa utakmice Arsanala i Fulhama tv postaja Premiere u udarnom terminu emitirala 10-minutni prilog o Eduardu...

Iako nije nastupio u nedjeljnoj utakmici, ugledna je satelitska tv postaja posvetila zanimljiv prilog u kojem je servirala i neke kadrove sa zagrebačkih ulica i maksimirskog stadiona.

Britanske su kolege ujedno evocirale uspomene i na londonske dane bivšega topnika "topnika", Davora Šukera.



Fulham je poveo protiv Arsenala u prvoj minuti golom Healyja nakon velike pogreške vratara Lehmanna, izjednačio je Van Persie u 84. iz 11-erca, a Hleb u 91. osigurao pobjedu...

Velikim preokretom u završnici utakmice Arsenal je uspio u 1. kolu Premier lige svladati gradskog suparnika Fulham na svom Emirates stadionu. Pobjedu je osigurao pogotkom Aleksandra Hleba u 91. minuti. Bjeloruski je nogometaš sjajno prsima smirio loptu i potom je sa desetak metara smjestio u donji desni kut.

Samo sedam minuta ranije Arsenal je jedva čupao bod. Bocanegra je u svom kaznenom prostoru sapleo Tourea, a Robin van Persie udarcem s "bijele točke" izjednačio. 

Fulham jepoveo nakon samo nekoliko sekundi golom bivšeg napadača Leeds Uniteda Davida Healyja. Lehmann se spotaknuo pri naoko bezazlenom pokušaju ispucavanja lopte na koju je potom natrčao Healy i s pet je metara gurnuo u gol. 

Iako su gosti imali još nekoliko velikih prilika, među boljim igračima utakmice bio je Fulhamov vratar Tony Warner, ali kod silovitog Van Persiejevog udarca s "bijele točke" nije imao osobitih izgleda, baš kao niti kod pobjedničkoga gola "topnika".

Dio zasluga ipak pripada i Lehmannu, koji je u nekoliko navrata uspio spriječiti gotovo siguran pogodak Fulhama za 2-0. 

Eduardova je ozljeda ovom prilikom otvorila prostor njegovom suigraču, 19-godišnjem danskom napadaču Nicklasu Bendtneru, koji je ušao u 73. minuti i tako upisao svoj prvi nastup u Premierligi. 

Arsenal: Lehmann, Sagna, Toure, Gallas, Clichy, Eboue (od 64. Walcott), Fabregas, Flamini, Rosicky (od 73. Bendtner), Hleb, Van Persie (od 95. Song)

Fulham: Warner, Baird, Bocanegra, Knight, Konchesky, Davies, Smertin (od 73. Diop), Davis, Bouazza (od 46. Dempsey), Healy (od 64. Kamara), McBride

Strijelci: 0-1 Healy (1.) , 1-1 Van Persie (84. - 11m), 2-1 Hleb (91.)

A.H./Totalsport
Foto: Paolo Polla

Pročitajte više