REPREZENTACIJA

Dalić i Hrvatska u Parizu opet protiv Francuske! Propala turneja u Kataru

Foto: Pixsell

DAVOR ŠUKER, fiktivni predsjednik HNS-a, održao je press-konferenciju nakon redovne Skupštine HNS-a koja je u komornom ozračju jednoumlja trajala kraće od sat vremena.

Kao i obično Šuker je bio bahat prema novinarima, iziritiran sve češćim izvještajima o svojim porocima te puču unutar Saveza. Šuker se ponašao kao da je transparentna objava podataka o radu Saveza "bacanje mrvica pred medije, da ne moraju moljakati po Savezu", kako se izrazio prvi čovjek hrvatskog nogometa. 

Medijima je, između ostalog, priopćio kako je on ključna i odgovorna osoba koja dogovara prijateljske utakmice reprezentacije. Fiktivni predsjednik Saveza ipak nema većinu u Izvršnom odboru koji mu je u potpunosti ukinuo ovlasti da samostalno potpisuje skupe poslove.

Šuker je danas istaknuo da on uvijek razgovara s izbornikom o datumima i mjestima odigravanja prijateljskih utakmica te je pred novinare bacio "poslasticu da ne moraju dalje moljakati".

"Pred Euro nas čeka poslastica. Igrat ćemo jednu utakmicu u Osijeku, a jednu protiv Francuske na St. Dennisu. Termini su 1. lipnja i 8. lipnja. Ovo u Dohi je propalo, neće biti turneje u Kataru", objavio je Šuker.

Iz Šukerovih riječi ostalo je nejasno hoće li Hrvatska 1. ili 8. lipnja gostovati u Parizu, no utakmica je očigledno dogovorena. 

Objavljeno je i kako kamp reprezentacije tijekom Eura 2020. neće, suprotno medijskim napisima, biti u Londonu.

"Kamp će biti u Europskoj uniji, blizu Glasgowa", kazao je Šuker.

Hrvatska reprezentacija igrat će još dvije prijateljske utakmice u ožujku 2020. 

Šuker o stadionu: Ovo kod nas nije normalno 

Fiktivni predsjednik HNS-a na koncu se osvrnuo i na problematiku stadiona.

"Ne mogu više, kao papagaj sam. Moramo promišljati, na tome moramo raditi. Nadam se da ćemo jednom imati stadion. Ovo kod nas nije normalno. Potrošili smo novac od UEFA-inog programa, izbombali smo to na prvu ligu i terene. Svaka čast, ali to je sve trebao biti novac za stadion. Gdje je dozvola, gdje je grad?  Nije poanta popiti pivo, treba taj proces negdje i završiti. To je želja HNS-a, želimo dostojanstveno primati naše goste. Što ima ljepše od Wembleyja", zapitao se Šuker.

Sa sobom je nosio papir na kojem je bio zapisan neki govor, ali nitko od novinara nije imao pitanja za Šukera nakon bahatog obraćanja.

"Htio sam vam ovo pročitati, ali neću, kad me niste pitali", kazao je Šuker.

Pretpostavlja se da je htio reagirati na napise o svojoj smjeni i navodnim porocima.

Pročitajte više