Sopić otkrio kakvu je molbu Dalić imao uoči zadnjeg kola SHNL-a

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

RIJEKA i Slaven Belupo u nedjelju u 15 sati na stadionu Rujevica igraju utakmicu posljednjeg, 36. kola SuperSport HNL-a. Trener riječkog kluba Željko Sopić, čija momčad će sezonu završiti na drugome mjestu iza Dinama, od kojeg je izgubila i u finalu SuperSport Hrvatskog, kupa, održao je konferenciju za medije.

Među ostalim, otkrio je da je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić imao molbu uoči zadnje utakmice hrvatskog prvenstva, a to je da golman Nediljko Labrović te krilni napadači Marko Pjaca i Marco Pašalić ne igraju protiv Slavena. Podsjetimo, sva trojica su na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo, koje sredinom lipnja počinje u Njemačkoj, te Dalić želi biti siguran da se nijedan od njih neće ozlijediti. Hrvatska će na Euru igrati u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

"U dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, koji je tražio da poštedimo reprezentativce Labrovića, Pjacu i Pašalića, oni su dobili slobodno i neće konkurirati za ovu utakmicu", izjavio je Sopić na konferenciji za medije uoči susreta sa Slavenom. 

Pjaca ima 25, Pašalić četiri, a Labrović jedan nastup za Hrvatsku

Pjaca je u aktualnoj sezoni upisao 31 nastup, sedam pogodaka i pet asistencija za Rijeku, zbog čega ga je Dalić pozvao. Što se tiče nastupa za hrvatsku reprezentaciju, Pjaca je kao nekada jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, a koji je imao puno problema s ozljedama, odigrao 25 utakmica i zabio jedan gol.

Pašalić je za Rijeku odigrao 41 utakmicu uz devet golova i pet asistencija. U ljeto 2023. stigao je u SHNL iz druge ekipe Borussije Dortmund i ubrzo postao hit-igrač, istaknuvši se golovima iz velike udaljenosti. Dalić ga je potom pozvao u reprezentaciju i sada je na četiri nastupa.

Labrović, kapetan Rijeke, ove sezone branio je u 41 utakmici. Stalan je član hrvatske reprezentacije te bi na Euru trebao biti rezerva s Ivicom Ivušićem iza prvog vratara Dominika Livakovića. Dosad je jednom branio za Hrvatsku.

Pročitajte više