Dalić nakon godinu dana prozvao Livaju zbog odlaska: Za reprezentaciju se trpi više

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PROŠLO je sedam mjeseci otkako je Marko Livaja objavio da više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, a malo manje od godinu dana otkako je iz nje otišao. Livaja je u lipnju napustio pripreme Hrvatske pred Final Four Lige nacija nakon incidenta na treningu reprezentacije u Rijeci. Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati. Sada je Livajin odlazak komentirao Zlatko Dalić.

"Žao mi je što je do toga došlo. Dvije godine suradnje Marka Livaje i mene bilo je vrhunski, donio je i dao važne golove za reprezentaciju, puno, puno dobrih stvari je donio. Ne mogu reći jednu jedinu riječ za njegovo vrijeme u reprezentaciji. Ono što se dogodilo u Rijeci, ja mislim da je to bila jedna velika igra složena od PR-a. Sve je to krenulo nakon Hrvatske i Walesa na Poljudu kad se Torcida vratila na utakmice. To nekome nije pasalo i velika se igra napravila iz ničega", rekao je Dalić u razgovoru za Sportsku televiziju pa dodao:

"Po tom kriteriju da ti netko nešto s tribina viče, nitko ne bi bio u reprezentaciji. Da je ostao Marko s nama, možda bi osvojili Ligu nacija. To je bila njegova odluka. Ja sam tada rekao, a reći ću i sada - za hrvatsku reprezentaciju trpiš puno više. Meni je umro otac, ja sam drugi dan vodio reprezentaciju. Ćorluki je razbijena glava, igrao je za reprezentaciju. Srni je umro otac, igrao je za reprezentaciju. Puno, puno gorih stvari se desi pa igraš za reprezentaciju, ali, kažem, njegova odluka i neću se puno na to vraćati."

Pročitajte više