Dalić objasnio odluku koja je mnoge razljutila: "Što ću Luku provjeravati?!"

Foto: Hina

HRVATSKA će večeras u četiri sata iza ponoći igrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika. Izbornik Zlatko Dalić uoči ove utakmice pustio je kući šestoricu reprezentativaca. 
 
Njegova odluka da oslobodi Modrića, Mandžukića, Perišića, Brozovića, Kalinića i Subašića razljutila je mnoge. Kritizirao ju je i Vedran Ćorluka, a Meksikanci su još u nevjerici jer neće igrati protiv najjače momčadi Hrvatske.
 
"Plan mi je bio podijeliti minutažu na sve igrače, svakome po utakmica, jer sad nam je zadnja šansa provjeriti neke uoči SP-a. Imamo 20 jako dobrih igrača i želim sve testirati", rekao je Dalić na presici.
 
"Luka? Bio je ozlijeđen mjesec dana, vratio se i igrao u petak. Bio bi velik rizik da igra dvije utakmice u četiri dana, želim ga sačuvati za Real u Ligi prvaka, ali i za nas. Pa njega znam, ne trebam njega provjeravati."
 
Zašto je odlučio poštedjeti igrače protiv Meksika, a ne protiv Perua?
 
"Nije to nepoštovanje Meksika, jako ih poštujem. Imamo mi još jako dobrih igrača u Europi poput Rebića, Pjace, Kramarića, Kovačića... Želim da odigraju cijelu utakmicu, želim ih vidjeti da igraju cijelu utakmicu. Možemo u Europi nekoga dobiti 5:0 u utakmici u kojoj ne mogu puno toga vidjeti i samo bi rasla euforija i 'bili bismo prvaci'. Želim sad vidjeti, izgubili smo 2:0, ne mogu mijenjati u Rusiji nego sad."
 
Na kritiku meksičkog izbornika osvrnuo se i Ivan Rakitić, koji je na vlastiti zahtjev ostao s reprezentacijom.
 
"Razumijem riječi meksičkog izbornika, plan je bio imati najbolje igrače, ali morate shvatiti da smo i mi usred vrlo zahtjevne sezone. Mi i ovakvi idemo na pobjedu, imamo mlade i jako kvalitetne igrače."
 

Pročitajte više