hrvatska reprezentacija

Danas nema prijenosa ždrijeba Lige nacija. Nitko još nije otkupio utakmice Hrvatske

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija danas će u ždrijebu u Montreauxu (18:00) saznati protivnike u Ligi nacija, koja počinje u lipnju sljedeće godine.

Momčad Zlatka Dalića u trećoj je jakosnoj skupini u ždrijebu "lige A" s Engleskom, Poljskom i Švicarskom. Mogući protivnici iz prve dvije jakosne skupine su joj Francuska, Španjolska, Italija, Belgija, Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka. Televizijskog prijenosa ždrijeba neće biti iz jednostavnog razloga što ga nijedna televizija nije otkupila, ali on će se moći pratiti na stranicama UEFA-e.

Raspisan natječaj za TV prava

S istekom ove godine završavaju televizijska prava na UEFA-ina natjecanja od 2022. do 2028. godine i još nije poznato koja televizija koja emitira u Hrvatskoj će ih otkupiti. Do sad je prava na njih imao Sportklub odnosno Nova TV, a UEFA je raspisala natječaj za paket TV prava od 2022. do 2028. godine. On uključuje kvalifikacije za Euro 2024. i 2028. godine te glavni turnir tih natjecanja, europske kvalifikacije za SP 2026. godine, te Ligu nacija u sezonama 2022./2023., 2024./2025. i 2026./2027. Ponude su primane do sredine studenog, a rezultati natječaja bit će poznati do kraja ove godine.

U Hrvatskoj je do sad bila praksa da HRT prenosi završnice svih velikih natjecanja, a tako će biti i s SP-om, koje se za godinu dana igra u Kataru. Tko će prenositi sljedeće Europsko prvenstvo, još nije poznato, ali očekuje se da će nacionalna televizija koja se može gledati u baš svim kućanstvima u Hrvatskoj imati prava na prijenos tih utakmica.

Pročitajte više