Dani Alves raskinuo s Juventusom i stiže u Premiership

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON svega jedne sezone, na opće iznenađenje, Dani Alves je napustio Juventus. Iako je imao ugovor do ljeta 2018. Brazilac je raskinuo suradnju s prvakom Italije, a informaciju je potvrdio generalni menadžer Stare dame Giuseppe Marotta.

"Nismo napravili grešku, motivacija igrača je jako važna stvar. Dani nam je jasno stavio do znanja da želi iskusiti nešto novo. Mi smo to prihvatili i pronašli najbolje rješenje za ovu situaciju. Želimo mu sreću u daljoj karijeri. Naravno, ostaje gorak ukus u ustima zbog svega, ali mogu reći da nije bilo loših riječi", rekao je Marotta.
A, nakon Seville, Barcelone i Juventusa, 34-godišnji desni bek sprema se za novu avanturu i Manchester City. On bi u sljedećih 48 sati trebao potpisati dvogodišnji ugovor s engleskim klubom, gdje će ponovno surađivati s trenerom Pepom Guardiolom.
 
Alves bi trebao dobiti godišnju plaću od 5,5 milijuna eura i bit će prvi izbor katalonskog stratega na desnom beku jer je momčad napustio Pablo Zabaleta (otišao u West Ham), a pred odlaskom je i Bacary Sagna. 
 

Pročitajte više