TRANSFERI

Dani Olmo je u Milanu. Talijani: "Je li mu ovo prva od mnogih noći tamo?"

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

DANI OLMO, najvrjedniji nogometaš Dinama, na ljeto odlazi u neki od najuglednijih europskih klubova, točnije onome tko plati 25 milijuna eura. Mladog (21) ofenzivca ove sezone pratili su skauti Manchester Uniteda, Barcelone, Milana i Borussije Dortmund. Izaslanici sva četiri kluba u centrale su se vratili s pohvalnim izvješćima, ali u utrci za katalonskim asom hrvatskog prvaka ostala su samo dva.

Talijanski mediji navode da su za Olma najzainteresiraniji Milan i Borussia Dortmund. Calciomercato ističe da je Olmo "uvjerio Leonarda koji ga je ove sezone više puta gledao, da je igrač za Milan". Prema istom izvoru, Olmo je milaniste očarao "taktičkom fleksibilnošću zbog čega jednako dobro može igrati kao krilo, playmaker ili mezzala, ali najprije učinkovitošću u zadnjoj trećini terena".

S obzirom na sve navedene Olmove kvalitete, Talijani pišu da "njegova cijena nije luđački visoka iako je Dinamov gazda Zdravko Mamić za Olma rekao da je bolji nego što su u njegovim godinama bili Boban i Prosinečki".

Opisuje se zadnji dokaz Olmove vještine i moći: "Izveo ga je protiv Rudeša krećući se kao špica, kontrolirajući loptu leđima okrenut golu, nakon čega je postigao gol preciznim prizemnim udarcem."

Calciomercato dodaje: "A ima li boljeg načina za proslaviti ovako nešto nego putovanjem u Milano? Dani Olmo jučer je s ocem Miguelom doputovao u Milano. Kao što pokazuje njegov Instagram Story, došao je zbog opuštanja s prijateljima, ali njegov boravak u gradu dovoljan je da raspali maštu navijačima Milana prije ljetnog mercata."

Upravo to se i dogodilo pa se navijači Milana već po društvenim mrežama pitaju je li Olmu ovo prva od brojnih noći u gradu.

Pročitajte više