Del Piero siguran da ide na Euro: Bit ću vrlo koristan reprezentaciji

ALESSANDRO DEL PIERO siguran je da će se naći na popisu izbornika Roberta Donadonija za skorašnji Euro i da  njegovo umijeće u protivničkim šesnaestercima može biti jako korisno Italiji.

Napadač nije igrao za Azzure od rujna prošle godine i njegov nastup na Europskom prvenstvu je sve do nedavno bio vrlo upitan.

No, igrač Juventusa je u izvrsnoj formi već nekoliko mjeseci te će se vrlo vjerojatno naći među putnicima u Austriju i Švicarsku.

Jučer je Del Piero ponovo zabio u remiju sa Catanijom čime se svrstao među vodeće strijelce Serije A, prvo mjesto ljestvice strijelaca sa 19 golova dijeli s klupskim kolegom Davidom Trezeguetom i Marcom Borriellom iz Genoe.

"Nije lako zabiti ali je uvijek veliki užitak. Morate učiniti prave stvari u pravo vrijeme. Na Euru neću biti prvi napadač ali mogu biti koristan i u drugim ulogama", smatra napadač koji igra najbolju sezonu od 1997/98. godine.

Del Piero smatra da njegov klub treba dovesti pojačanja na ljeto kako bi klub mogao napraviti korak više.

"Juve je uvijek bio u vrhu, a ako želimo tako nastaviti, trebamo na ljeto dovesti pojačanja. Moramo to učiniti jer će i naši rivali biti bolji sljedeće sezone", zaključio je 33-godišnji igrač.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više