LIGE PETICE

Demiral i Ronaldo sredili Romu u Rimu. Juventus je usamljeni lider Serie A

Foto: EPA

JUVENTUS je novi usamljeni lider Serie A. Talijanski prvak pobijedio je Romu 2:1 na Olimpicu u 19. kolu i sada ima dva boda više od Intera, koji je remizirao s Atalantom (1:1). Treći Lazio ima četiri boda manje od Stare dame, ali i utakmicu manje te bi se mogao potpuno uključiti u borbu za Scudetto. 

Juventus je u vodstvo stigao preko braniča Meriha Demirala već u trećoj minuti. Paulo Dybala je ubacio loptu iz slobodnog udarca s lijeve strane, a reprezentativac Turske zabio na drugu vratnicu. Time je postao prvi turski nogometaš koji je za Juve zabio u Serie A

Već u 10. minuti semafor je pokazao 0:2. Golman Rome Pau Lopez neshvatljivo je dodao loptu do protivničkim igračima okruženog Jordana Veretouta, kojem je Dybala ukrao loptu i spremao se zabiti kad ga je veznjak domaćih srušio s leđa u šesnaestercu, a sudac Marco Guida pokazao na penal. Ronaldo je preuzeo odgovornost i rutinski zabio 14. gol u prvenstvu ove sezone. 

Demiral je morao napustiti igru već u 19. minuti zbog ozljede, a zamijenio ga je 85 milijuna plaćeni Mattjis de Ligt. Potom je u 34. minuti i Roma ostala bez važnog igrača jer se teško ozlijedio Nicolo Zaniolo. Čeka ga duga, duga pauza.  

Ipak, Roma je u nastavku krenula naprijed, ali sve što je uspjela jest ublažiti poraz iz penala u 68. minuti. Alex Sandro rukom je pokupio loptu u petercu, a Diego Perotti smanjio i u tim trenucima donio nadu Rimljanima da mogu barem do boda. No, uzalud. Juve je sačuvao prednost i sada opet vodi glavnu riječ na vrhu Serie A, čiji je vladar osam posljednjih sezona. 

S druge strane, Roma je u prošlom kolu izgubila kod kuće od Torina (0:2), a sada i od Juventusa te je peta s 35 bodova, koliko ima i četvrta Atalanta. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više