Deniz Yilmaz iz Bayerna otišao u Mainz



DENIZ YILMAZ, 23-godišnji njemački nogometaš turskog podrijetla, nije dočekao trenutak da zaigra za minhenski Bayern, makar je od 2008. godine u krugu kluba iz Bavarske...

Njemački nogometaš je, naime, u utorak obavio sve formalnosti, te je potpisao trogodišnji ugovor s Mainzom, gdje će se preseliti od iduće sezone. Inače, nekada je Yilmaz igrao u mladoj reprezentaciji Turske do 21 godine, a u rezervnoj momčadi Bayerna je kao napadač odigrao 105 utakmica i trideset puta tresao suparničke mreže.

U Mainzu, koji se inače bori za izlazak u Europu iduće sezone, su vrlo zadovoljni ovim angažmanom, te su Yilmaza najavili kao veliko pojačanje za iduću sezonu.

Hummels u Borussiji do 2014. godine

Nogometaši dortmundske Borussije i dalje suvereno marširaju prema naslovu prvaka njemačke Bundeslige. Osam kola prije kraja imaju devet bodova prednosti u odnosu na Bayer iz Leverkusena.

Sa samo petnaest primljenih pogodaka Borussija u tom pogledu drži uvjerljivi rekord ove sezone u Bundesligi, a mnogo zasluga u tome ima 22-godišnji Mats Hummels, koji je uz to postigao i četiri pogotka, a nedavno ga je i Joachim Löw, njemački izbornik, promovirao u reprezentativca. Iz Borussije su, pak, u utorak došle dobre vijesti, a one govore da je Hummels odlučio produljiti ugovor s Borussijom, te bi po njemu u Dortmundu trebao ostati do 2014. godine.

"Mats je jedan od naših ključnih igrača i na njemu želimo graditi budućnost. Zbog toga je ovaj dogovor iznimno bitan", naglasio je Michael Zorc, sportski direktor kluba.

Hummels je u Borussiju došao 2008. godine i to iz minhenskog Bayerna.

Pročitajte više