Di Marzio: Ten Hag odlazi iz Uniteda. Tri su kandidata za zamjenu

Foto: EPA

PREMA pisanju Gianluce di Marzija, talijanskog stručnjaka za transfere, nizozemski trener Erik Ten Hag će ovog ljeta napustiti Manchester United. Ten Hag je u klub stigao krajem pretprošle sezone, ali u prve dvije godine u Manchesteru nije isporučio očekivani učinak. 

Prošle sezone je bio treći na tablici s 14 bodova zaostatka za Cityjem, ali je osvojio Liga kup i činilo se kako je to dobar zalog za daljnje uspjehe. No, ove sezone je tek osmi na tablici i zaostaje nevjerojatan 31 bod za gradskim rivalom te iduće sezone neće igrati europska natjecanja.

Tri kandidata za nasljednika

Isti novinar navodi i kako postoje tri kandidata za klupu Crvenih vragova. Prvi od njih je Roberto De Zerbi, 44-godišnji talijanski stručnjak koji je dvije sezone sjajno vodio Brighton i smatra ga se jednim od najvećih talenata među trenerima na svijetu.

Mauricio Pochettino nedavno je dobio otkaz u Chelseaju pa bi nakon Espanyola, Southamptona, PSG-a, Tottenhama i Chelseaja mogao preuzeti još jedan veliki klub. Konačno, kao potencijalna zamjena spominje se i Kieran McKenna, široj javnosti praktično nepoznat 38-godišnji Englez koji je ove sezone izborio povratak Ipswicha u prvu ligu.

Pročitajte više