Di Marzio: Trofejni talijanski trener mladih preuzima Osijek

Foto: Profimedia

FEDERICO COPPITELLI (39), jedan od najboljih talijanskih trenera mladih kategorija, koji vodi juniore Leccea, blizu je preuzimanja prve momčadi Osijeka. Ovo piše talijanski insajder Gianluca Di Marzio.

"Po Coppitellija je krenuo Jose Boto, koji je radio s Fonsecom i De Zerbijem"

"Coppitelli bi uskoro Italiju mogao zamijeniti Hrvatskom. Želi ga Osijek, koji je sezonu u hrvatskom prvenstvu završio na četvrtom mjestu. Trener Lecceove Primavare (U-19 momčadi, op.a.) je s tom momčadi prošle sezone osvojio juniorsko prvenstvo Italije, poznat je po proaktivnoj igri i lansiranju talenata. Vrhunac karijere mu je naslov prošle sezone. Sada je privukao veliku pažnju kluba iz Hrvatske.

Po njega je krenuo Jose Boto, sportski direktor Osijeka, koji je na toj funkciji u Osijeku surađivao s Paulom Fonsecom i Roberto De Zerbijem. Osijek u Coppitelliju vidi prototip trenera budućnosti. Mladog, obrazovanog i koj radi s mladim stožerom. Počeo je u Frosinoneu, nastavio u Torinu, pa Romi i sada Lecceu. Sa zadnjim klubom je osvojio naslov i bio proglašen najboljim trenerom Primavere", piše Di Marzio o Coppitelliju i nastavlja ga hvaliti:

"Coppitelli je istinski majstor razvijanja mladih talenata. Jasno je zašto ga želi baš Osijek"

"Naslov koji je osvojio s Lecceom mu je već peti trofej s mlađim kategorijama u karijeri. Coppitelli je istinski majstor razvijanja mladih talenata. Među igračima koji su posljednjih sezona stasali pod njim ističu se Patrick Dorgu, koji je sada starter u prvoj momčadi Leccea. U mladoj momčadi Rome vodio je Gianlucu Scamaccu, zvijezdu Atalante, i Lucu Pellegrinija, koji sada igra za Lazio."

Di Marzio poentira zašto bi Coppitelli i Osijek bili savršeni par: "Osijek je klub sa sjajnom infrastrukturom i uvijek je posvećivao veliku pažnju svojoj omladinskoj školi kao izvoru talenata i prihoda, ali i važnom dijelu klupske tradicije. Jasno je dakle zašto takav klub želi upravo Coppitellija."

Uzeo pet trofeja s mladim kategorijama talijanskih klubova

Coppitelli je 2014/15 osvojio talijanski U-17 naslov s Romom, a te sezone je u spomenutoj kategoriji uzeo i Superkup. Tri godine kasnije je s Primaverom ili U-19 ekipom Torina osvojio kup, a godinu zatim Superkup. Kruna karijere mu je spomenuti naslov prvaka Italije s U-19 momčadi Leccea prošle sezone. 

Pročitajte više