Didulica kažnjen s osam utakmica neigranja zbog grube igre

HRVATSKI reprezentativac i vratar bečke Austrie Joseph Didulica kažnjen je s osam utakmica neigranja zbog grubog prekrašaja koji je počinio nad napadačem Rapida Axelom Lawareejem. Didulica je Lawareeja na utakmici pretposljednjeg kola lige koljenom udario u glavu te mu slomio nos, "zatvorio" jedno oko i uzrokovao lakši potres mozga.

Kako prenosi portal Pincom.info, Austria je pri Nogometnom savezu Austrije uložila prosvjed, međutim, uzme li se u obzir težina Lawareejevih ozljeda, sreća je za hrvatskog vratara da kazna nije strožija.

Napadač Rapida, nakon nezgode koja se dogodila u četvrtak je operiran, a navodno bi mogao zaigrati već na sljedećoj utakmici.

Svakako treba spomenuti da je protiv vratara hrvatske reprezentacije, zbog ovog incidenta, ali i drugih zabilježenih tijekom utakmice (pri odlasku na poluvrijeme jedan navijač Rapida je pljunuo Didulicu), kod državnog odvjetništva u Beču podnijeta prijava.

Menadžer Austria Magne, Peter Stöger rekao je kako se Didulica više puta ispričao Lawareeju, te da mu je hrvatski reprezentativac nakon susreta ispričao kako je pokušao povući nogu u zadnji trenutak, ali nije uspio.

Susret Rapid - Austria završio je minimalnom pobjedom gostiju, a strijelac jedinog gola bio je norveški napadač Sigurd Rushfeldt.

Pročitajte više