Dinamo ga je pustio da ode. Sinoć je za Rijeku odigrao gotovo savršenu utakmicu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U DRUGOJ utakmici prvog kola nove sezone Supersport HNL-a Rijeka je pred oko pet tisuća navijača na Rujevici s 4:0 pobijedila Rudeš, koji je od ove sezone ponovo član SuperSport HNL-a. Igrač utakmice bio je Niko Janković, 21-godišnji veznjak koji je zabio dva gola i jedan namjestio.

Janković je u igri proveo 84 minute, Sergej Jakirović izvadio ga je iz igre kad je utakmica bila riješena kako bi ga riječki navijači nagradili pljeskom. Osim dva pogotka i asistencije, briljirao je u kreiranju riječke igre. Kreirao je tri velike šanse za suigrače te dao četiri ključna dodavanja. Osvojio je i četiri od šest duela u kojima je sudjelovao.

Raskinuo ugovor s Dinamom

Prošlu je polusezonu Janković proveo u Rijeci i već tad se mogao vidjeti njegov velik talent u ofenzivnom dijelu igre. Dinamo ga je posuđivao na sve strane prije nego što ga je ovog ljeta otpisao. Igrao je za Slaven Belupo, Goricu i Zrinjski, ima 23 nastupa za drugu momčad Dinama i tek jedan nastup za prvu.

Igor Bišćan zaključio je da ga ne treba i Dinamo je s njim raskinuo ugovor kako bi se mogao priključiti Rijeci. Pretpostavljalo se da je Janković jedan od faktora u eventualnom transferu Matije Frigana u Dinamo, ali nije se tako ispostavilo. Frigan je na kraju otišao u Westerlo za šest milijuna eura, puno više nego što je Dinamo nudio Rijeci. Janković je potpisao trogodišnji ugovor.

Sergej Jakirović vjerojatno će Jankoviću dati još više slobode da bude najjače riječko napadačko oružje. Pokazalo se to u utakmici protiv Rudeša. Nakon odlazaka Matije Frigana i Princea Ampema traži se novi vođa Rijeke, koja će se boriti za Europu. Zašto to ne bi bio Janković?

Pročitajte više