"Dinamo je klub, a svi ostali... Ne znaju se ponašati, nisu pobjednici i nisu prvaci"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je, nakon 0:0 u Maksimiru, u uzvratnoj utakmici finala SuperSport Kupa na Rujevici pobijedio Rijeku 3:1 i došao do 17. titule u ovom natjecanju. Momčad Sergeja Jakirovića slavila je krasnim golovima Petra Sučića u 28., Martina Baturine u 42. i Marka Bulata u 80. minuti. Počasni gol za Rijeku zabio je Toni Fruk u 91. minuti iz slobodnog udarca. Komentar utakmice, ali i raspleta cijele sezone, za Index je dao Igor Pamić. 

U nogometu i sportu je važna samo jedna stvar - tko je pobjednik. Iako sam dinamovac, prije nekoliko mjeseci ni u snu nisam očekivao ovakav rasplet. Da će Dinamo biti na +10 i ovako lagano osvojiti Kup... To je bilo nedavno tako daleko, da bih rekao da je više Rijeka za to kriva nego što je Dinamo zaslužan. Sad je očito da je Rijeka kriva, da je negdje pogriješila. Gdje?

Ne znam, to je pitanje za njih i neka oni sad to dobro analiziraju. S druge strane, Dinamo je napravio sve ono što je morao i trebao. Modri su pokazali da su bez ikakve konkurencije najbolji kad treba. Rijeka je ove sezone igrala lijepo, dobro, ali bila je lošija taman za onoliko koliko je Dinamo bio bolji. I nema se tu što više dodati. To se ponavlja godinama i to nije slučajnost. 

Razlika između Dinama i svih ostalih je što se oni ne znaju ponašati u ovim situacijama

Što se dogodilo Rijeci? Jesam li sto tisuća puta rekao da sačekamo prvi poraz Hajduka? Jesam li isto tako stalno ponavljao da sačekajmo prvi poraz Rijeke? Hajduk je po tradiciji top klub, to nitko ne može sporiti.

Rijeka je u posljednjih 15, 20 godina čak i bolja od njih. Međutim, prvi poraz i odmah je pakao. Oni se tada ne znaju ponašati. Oni nisu prvaci. Oni nisu pobjednici. Ne znaju se ponašati u situacijama koje nose razliku. To je jedina razlika i ona je donijela Dinamu duplu krunu.

Dinamo ima Petkovića koji radi, a ostali imaju neke druge igrače koji se zajebavaju

O Jakiroviću je suvišno i razgovarati. Čovjek je uzeo hladno duplu krunu, a u Europi je dogurao toliko daleko da je to čudo. Je li Jakirović imao i sreće? Sigurno da je, ali sreća je neophodna za velike stvari. Međutim, ne smijemo zanemariti jednu stvar. Dinamo je klub s velikim K, za razliku od svih ostalih klubova u Hrvatskoj.

Ponavljam, Dinamo je top klub, za razliku od svih ostalih kod nas. Nije bitno ni tko je trener ni koji su igrači. Dinamo ima Petkovića koji je pravi kad najviše treba, a ostali klubovi imaju neke druge igrače, s drugačijim prezimenima, koji se zajebavaju cijelo prvenstvo. I što onda očekivati? Dinamo je klub i zato se u njemu ne mogu događati stvari koje se događaju u nekim drugim klubovima. 

Pročitajte više