Dinamo izračunao kako do proljeća u Europi. Večeras kreću uz 20 tisuća navijača

Foto: Index

DINAMO večeras na Maksimiru od 21 sat otvara europsku sezonu, s ambicijom da dočeka proljeće u Europa ligi. Prvi u goste stiže Fenerbahče.

Na vratima Dinama trebao bi biti reprezentativac Livaković, iako trener Nenad Bjelica sinoć na posljednjoj presici nije htio to potvrditi.

"Imamo dva golmana za Europu, Livakovića i Zagorca", inzistira Bjelica. 

U Maksimir stiže jaka momčad velike tradicije. Fenerbahče vodi legendarni Phillip Cocu, koji je na Maksimiru morao odgovarati na pitanja je li mu od Dinama važniji pakleni derbi s Bešiktašem u prvenstvu idućeg tjedna. Nizozemac koji je s PSV-om uzeo pet trenerskih trofeja i odradio 39 europskih utakmica, naglasio je da njegov Fener također mora biti europska momčad. 

"Možda nisu dobro startali u prvenstvu, ali o njihovoj snazi govori činjenica da na popisu nema Soldada, igrača koji je igrao u Realu i Valenciji", rekao je Bjelica o večerašnjem protivniku. 

Dinamo igra bez Ademija i Leovca, ali trener Dinama je miran. Potpuno vjeruje Ivanu Šunjiću da će odraditi posao u sredini terena:

"Mladi Šunjić mijenja Ademija na vrhunskoj razini."

"Ovo je moja utakmica karijere. Spreman sam", rekao je 21-godišnji Šunjić koji je bio na press konferenciji uz trenera. 

Do sada je s Dinamom i Lokomotivom igrao ukupno 11 kvalifikacijskih susreta, ali mladić rođen u Zenici prvi put nastupit će u skupini europskog natjecanja. 

Plan su četiri boda iz prva dva kola pa pun plijen protiv Spartaka iz Trnave 

Ako Dinamo želi ostvariti plan u Europi i uzeti četiri boda iz prva dva kola, odnosno utakmica s Fenerom i Anderlechtom, te pun plijen u dva susreta sa Spartakom iz Trnave, Bjelica treba sigurne realizatore. Greške se na ovoj razini ne opraštaju, a promašaji se uredno vraćaju na drugoj strani. 

"Nismo još napravili ni prvi korak i ne mogu odgovarati na pitanja o proljeću u Europi. Želimo tri boda, ali što su tri boda u skupini...

Imamo dobru momčad koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti tek prvi korak", pojašnjava Bjelica. 

Phillip Cocu na pitanje tko je favorit u večerašnjoj utakmici, odgovara:

"Dinamo je dominantan u Hrvatskoj, ali ovdje nema favorita, mi možemo pobijediti svaku momčad."

OČEKIVANI SASTAVI:

Dinamo: Livaković, Stojanović, Dilaver, Theophile, Musa - Šunjić, Gojak - Kadzior, Olmo, Hajrović - Gavranović

Fenerbahče: Volkan, Isla, Škrtel, Reyes, Koybasi - Elmas, Jailson - Ayew, Benzia - Valbuena - Frey 

SUDAC: Pawson (Engleska) 

Pročitajte više