Dinamo je iz Europe izbačen povijesnim debaklom. Ademi: Ispada dobro što smo ispali

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

ARIJAN ADEMI podignuo je trofej osvajača SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odmah nakon što je kapetan Dinama osigurao i pehar prvaka Hrvatske. Tako je Dinamo osvojio dvostruku krunu nakon tri i trostruku nakon 13 godine. Početkom sezone je naime uzeo i Superkup. 

"Bila je ovo jako čudna sezona, ali najbitnije je da smo osvojili trostruku krunu. Bilo je trenutaka kada smo možda sumnjali, ali na kraju smo sve uradili kako treba. U ovom klubu se ne računa dojam, nego naslovi, koji se moraju osvajati u svim hrvatskim natjecanjima. Takav je naš mentalitet. Što se tiče dojma, nekada smo loši i mi sami sebi, ali se na kraju gledaju pobjede. Izašli smo iz krize i sve trofeje osvojili zasluženo. Bilo je teško. Hajduk i Rijeka su nam dosta bježali, sumnjalo se u nas. Ali, znali smo kakvu kvalitetu imamo i sve smo vratili. Nakon ispadanja od PAOK-a posvetili smo se domaćim natjecanjima. Na kraju ispada da je dobro bilo što smo ispali iz Konferencijske lige."

Podsjećamo, prije dva mjeseca Dinamo je u prvoj utakmici osmina finala KL-a na svom stadionu pobijedio PAOK 2:0, ali je onda na uzvratu razbijen 5:1. To je treći najteži poraz Dinama u Europi, nakon 7:1 od Lyona 2011. i 5:0 protiv Bayerna 2015. 
 

Pročitajte više